Συνέντευξη

«Πιστεύω πολύ στο ευρωπαϊκό σινεμά.» Ο Φρανσουά Κλουζέ παίζει σε ελληνική ταινία και μιλά στην κάμερα του Flix

στα 10

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός συμμετέχει στη νέα ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, «Ετερος Εγώ». Γιατί για εκείνον το ευρωπαϊκό σινεμά είναι μόνο ένα.

«Πιστεύω πολύ στο ευρωπαϊκό σινεμά.» Ο Φρανσουά Κλουζέ παίζει σε ελληνική ταινία και μιλά στην κάμερα του Flix

Ο Φρανσουά Κλουζέ ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα τη δεκαετία του '70 και, παράλληλα με το θέατρο, είναι πια ένας από τους διασημότερους Γάλλους ηθοποιούς, κινούμενος με την ίδια άνεση απο την πιο νεανική, αιχμηρή, δυσπρόσιτη, στην πιο θριαμβευτικά εμπορική ταινία. Στο ελληνικό κοινό έγινε ακόμα πιο αγαπητός πριν λίγα χρόνια, υποδυόμενος τον τετραπληγικό Φιλίπ στην απολαυστική κωμωδία «Αθικτοι», καθισμένος δίπλα στον Ομάρ Σι. Ο Κλουζέ βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στη νέα ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια μετά τον «Κοινό Παρονομαστή», ένα αστυνομικό θρίλερ με τον τίτλο «Ετερος Εγώ». Στο κέντρο της Αθήνας τον συνάντησε το Flix και μίλησε μαζί του για την εμπειρία του από την ελληνική κινηματογραφική συνεργασία, αλλά και για το πώς, για εκείνον, το ευρωπαϊκό σινεμά έχει ομοιογενή χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη: Το φετινό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι έχει ελληνικό αέρα

ετερος εγώ 607

H ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, «Ετερος Εγώ», εκτυλίσσεται στην Αθήνα, σήμερα. Πέντε δολοφονίες: κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

ετερος εγώ 607 Κλουζέ, Τσαφούλιας, Δαδακαρίδης

Το «Ετερος Εγώ» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη σεζόν από τη Feelgood Entertainment. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα μάς είπε ο Φρανσουά Κλουζέ για τις εντυπώσεις που κρατά από το ταξίδι του.

«Ετερος Εγώ» info

  • Σενάριο - Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
  • Παραγωγή: Green Dragon
  • Εκτέλεση παραγωγής: Blonde
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
  • Μουσική: Κώστας Μαραγκός
  • Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
  • Ηχος: Γιάννης Αντύπας
  • Production designer: Ηλίας Λεδάκης
  • Κοστούμια: Αγης Παναγιώτου
  • Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κόρα Καρβούνη, Αννα Καλαϊτζίδου, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Eλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος. Guest star ο Φρανσουά Κλουζέ

Διαβάστε ακόμη: Ο Ασίφ Καπάντια μιλά στο Flix για τη δική του Εϊμι Γουάινχαους