Συνέντευξη

Ο Γιάννης Στάνκογλου κι η Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν μιλούν στην κάμερα του Flix για το «Forget Me Not»

στα 10

Ζευγάρι στη ζωή και στη μεγάλη περιπέτεια της νέας ταινίας του Γιάννη Φάγκρα, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Αλίκη Δανέζη - Κνούτσεν μιλούν στο Flix για όσα δεν ξέχασαν από την εμπειρία του «Forget Me Not».

Flix Team
Ο Γιάννης Στάνκογλου κι η Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν μιλούν στην κάμερα του Flix για το «Forget Me Not»

Δεκαπέντε χρόνια μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στη μεγάλου μήκους με το «Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω», ο Γιάννης Φάγκρας επιστρέφει με το «Forget me Not» που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 29 Οκτωβρίου.

Το σενάριο του «Forget Me Not» είχε ολοκληρωθεί πριν από μια δεκαετία, το 2004, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα είχε πάρει και την έγκριση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ειρωνικά, η ταινία που είναι μία ναυτική περιπέτεια στην άκρη του κόσμου και μια ερωτική ιστορία μαζί, μοιάζει να έπρεπε να περάσει τις δικές της τρικυμίες και τις θυελλώδεις της περιπέτειες για να ολοκληρωθεί. Τίποτε, όμως, από όλα αυτά δεν εμπόδισε τον Γιάννη Φάγκρα να επενδύσει μία δεκαετία από τη ζωή του, αρκετά χρήματα και προσωπικό κόπο για να βρίσκεται σήμερα το «Forget Me Not» στις αίθουσες.

Συνοδοιπόροι του στο ταξίδι στη μακρινή Αλάσκα, αλλά και μέχρι την ολοκλήρωση της ταινίας το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Γιάννη Στάνκογλου και της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν που μοιράστηκαν την εμπειρία του «Forget me Not» ως σύγχρονοι Οδυσσέας και Πηνελόπη, με φόντο το αποκαλυπτικό τοπίο της Νέας Ορλεάνης.

Το Flix συνάντησε τον Γιάννη Στάνκογλου και την Αλίκη Δανέζη - Κνούτσεν στο 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου το «Forget me Not» έκανε την πρεμιέρα του και μίλησε μαζί τους για ταξίδια μέχρι το τέλος του κόσμου και του σινεμά...


Διαβάστε και δείτε ακόμη: