Άποψη

Flix Best of 2018: Τα τρέιλερ που σημάδεψαν την χρονιά

στα 10

Το Flix κάνει τον δικό του κινηματογραφικό απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει. Οσο διαρκεί ένα τρέιλερ!

Flix Best of 2018: Τα τρέιλερ που σημάδεψαν την χρονιά

Πόσες φορές έχουμε δει ένα τρέιλερ κάποιας ταινίας και μας έκανε είτε να τσιρίξουμε από χαρά, να συγκινηθούμε ή να περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία πότε θα περάσει ο καιρός για να δούμε την ταινία; Αυτή είναι, εξάλλου, και η δουλειά ενός καλού τρέιλερ, ακόμα και αν το τελικό προϊόν κάποιες φορές (εντάξει, αρκετές) δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που διαφημίζεται...

Εμείς εδώ στο Flix διαλέξαμε τα τρέιλερ που βγήκαν μέσα στο 2018 και ξεχώρισαν, όχι με γνώμονα αν είναι πιστά στο τελικό προϊόν που διαφημίζουν (αρκετές από τις ταινίες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στις αίθουσες), αλλά για τα συναισθήματα, καλά, κακά ή και ακόμα περίεργα, που μας προκάλεσαν βλέποντάς τα.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2018: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!


Τρέιλερ «το έχω βάλει στο repeat για το τραγούδι και μόνο» - A Star is Born

Παραδέξου το. Εχεις δει κι εσύ το τρέιλερ του «Ενα Αστέρι Γεννιέται» στο repeat πάνω από 100 φορές μόνο και μόνο για να ακούσεις το καινούργιο τραγούδι της Lady Gaga «Shallow». Δεν είσαι μόνος. Εξάλλου είναι και ο καλύτερος τρόπος για να προμοτάρει κάποιος την ταινία του. Μια μικρή γεύση από το νέο τραγούδι της Lady Gaga θα σπάσει τα κοντέρ. Ασχετα κι αν πρόκειται μια όντως υπέροχη ταινία τελικά. Αυτό είναι ένα ακόμη μπόνους.


Τρέιλερ «επικού geek οργασμού» - Avengers: Infinity War

Δεν χρειάζονται και πολλά να πει κάποιος για το τελευταίο τρέιλερ των «Avengers». Ηταν απλά από μόνο του ένας επικός οργασμός, γεμάτο δράση, αναφορές που θα έκανε αρκετούς να τσιρίξουν από χαρά και έναν Θάνος πιο απειλητικό από ποτέ. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που η Marvel ξέρει να προκαλεί με τα τρέιλερ της τόσο μεγάλο ενθουσιασμό στους φαν της, και σίγουρα θα είναι και η τελευταία.


Τρέιλερ «απίστευτου λυρισμού» - Roma

Στο πρώτο τρέιλερ για το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν τα λόγια είναι περιττά. Αρκούν μόνο οι εικόνες και η μουσική να δημιουργήσουν κάποια αρκετά δυνατά συναισθήματα, όπως μόνο το σινεμά του Κουαρόν μπορεί. Και όλα αυτά, σε ούτε δύο, αφηγηματικά λεπτά ομορφιάς.


Τρέιλερ «τόση ομορφιά δεν την αντέχω» - If Beale Street Could Talk

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Οσκαρ Μπάρι Τζένκινς «If Beale Street Could Talk», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν, είναι μια ωδή στην αγάπη. Αλλά, πέρα από αυτό, είναι και ένα κι κινηματογραφικό ποίημα ασύλληπτης ομορφιάς. Κάθε πλάνο της και μια μικρό κομψοτέχνημα, γεμάτο χρώματα και απίστευτους φωτισμούς, και ένα τρέιλερ που σου δημιουργεί ένα όργιο συναισθημάτων. Αν το τρέιλερ μπορεί να σου προκαλέσει όλα αυτά, τότε απλά μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα κάνει η ίδια η ταινία.


Τρέιλερ «δώστε Οσκαρ καλύτερου μοντάζ τώρα» - Suspiria

Το πρώτο τρέιλερ του «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο είναι ένα μάθημα καλού μοντάζ. Μέσω των εικόνων τους και της μουσικής του, χωρίς να προδώσει τίποτα από το σενάριο της ταινίας, κυρίως σε όσους δεν έχουν δει την ταινία του Ντάριο Αρτζέντο, προκαλεί ένα αίσθημα τρόμου και απειλής μέσα στα λίγα λεπτά μόλις που διαρκεί. Ακόμα και για όλους εκείνους που έχουν κάνει διατριβή την ταινία του Αρτζέντο, τους κάνει να αναρωτιούνται ποιες σκηνές έχουν περάσει αυτούσιες στο ριμέικ. Ασχετα αν η ταινία στο τέλος δίχασε αρκετούς.


Τρέιλερ «καλύτερο animation ή καλύτερο live action;» - The Lion King

Οταν κυκλοφόρησε o «Βασιλιάς των Λιονταριών» το 1994 αγαπήθηκε όσο λίγες ταινίες της Disney. Και όταν ανακοινώθηκε το live action ριμέικ της ταινίας, αρκετοί ήταν αυτοί που ένιωσαν πως κάτι τέτοιο μάλλον είναι αχρείαστο, μιας και η ταινία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου με CGI χαρακτήρες. To τρέιλερ, όσο υπέροχο και αν είναι, όσο και αν χτυπάει τις σωστές δόσεις νοσταλγίας, ακόμα και αν έσπασε ρεκόρ θεάσεων μέσα σε 24 ώρες, ρίχνει λάδι στην φωτιά ενός debate που μάλλον θα διαρκέσει μέχρι την κυκλοφορία της.


Τρέιλερ «τι στο καλό είδα μόλις τώρα;» - Detective Pikachu

Μετά από μια πρώτη θέαση του τρέιλερ της ταινίας «Detective Pikachu» χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να χωνέψεις τι ακριβώς είδες. Ενα περίεργο αμάλγαμα σκηνών όπου περιέχουν την φωνή του Ράιαν Ρέινολντς στον ρόλο του αξιαγάπητου εκείνου Pokemon που ακούει στο όνομα Πίκατσου, με την (ρεαλιστική) CGI απεικόνιση των Pokemon που περνούν από μπροστά σου, και όλα αυτά να κολλάνε τέλεια, περιέργως, με την όλη αστυνομική νουάρ ατμόσφαιρα του. Ναι, κάποιος μας κάνει πλάκα έτσι;


Τρέιλερ «we will rock you» - Bohemian Rhapsody

Μια ταινία με θέμα τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen θέλει και το ανάλογο, εκρηκτικό, τρέιλερ. Και αυτό το πρώτο τρέιλερ είχε και ενέργεια και ευαισθησία και έναν Ράμι Μαλέκ σαρωτικό. Σου φωνάζει «we will rock you» και το εννοεί. Σε ξεσηκώνει από την πρώτη στιγμή, όπως και τα τραγούδια των Queen. Πάτα play και βάλε τέρμα τον ήχο. (Την ταινία μπορείς να την αποφύγεις)


Τρέιλερ «πιο κιτς πεθαίνεις» - Αιγαίο SOS

Μια ταινία που άνετα παίρνει το βραβείο της χειρότερης ταινίας της χρονιάς, έχει ίσως και το χειρότερο τρέιλερ που έχουμε δει για ελληνική ταινία ever. Τόσο κιτς και τόσο κακό που απλά πιστεύει πως σατιρίζει την σημερινή κατάσταση μια χώρας αλλά στην πραγματικότητα σου καίει όσα εναπομείναντα εγκεφαλικά κύτταρα σου έχουν απομείνει από ταινίες, όπως η αναλόγων φιλοδοξιών σειρά του «Bachelor».



Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2018, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο