Ενημέρωση

(Second Best) Top Flix 2017: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στη δεκάδα της χρονιάς

στα 10

Μία μέρα πριν ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς, σημειώνουμε εδώ τις ταινίες που έμειναν απέξω, παρά τις φιλότιμές προσπάθειές τους να ξεχωρίσουν μέσα στον μακρύ κατάλογο των ταινιών που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2017.

Flix Team
(Second Best) Top Flix 2017: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στη δεκάδα της χρονιάς
Personal Shopper

Αύριο Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2017 έτσι όπως τις ψήφισε η ομάδα του Flix.

Ποιες ήταν όμως οι ταινίες που δεν κατάφεραν παρά λίγο να βρεθούν στην τελική δεκάδα; Η αποκάλυψη των τίτλων που έφτασαν στην πηγή αλλά δεν θα πιουν νερό, όπως και άλλων τίτλων που ψηφίστηκαν από έναν και μόνο άνθρωπο, καταφέρνοντας έστω κι έτσι να ξεχωρίσουν από τον μακρύ κατάλογο των ταινιών που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2017, είναι ενδεικτική για μια χρονιά που έκρυβε μέσα τις αρκετές εκπλήξεις.

Μην ξεχνάτε: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Νήμα Νήμα

Οι δύο ταινίες που απείλησαν με αξιώσεις να εισβάλλουν στην πρώτη δεκάδα ήταν το «Nήμα» του The Boy (που ήταν και η μόνη ελληνική ταινία που ψηφίστηκε από τους συντάκτες του Flix) και το «Personal Shopper: Η Βοηθός» του Ολιβιέ Ασαγιάς που βρέθηκε και στο νούμερο 1 λίστας αλλά θα βρισκόταν άνετα και στο νούμερο 1 με τα χειρότερα της χρονιάς για κάποιους.

Hell or High Water 607 Πάση Θυσία

Δύο ακόμη ταινίες που ψηφίστηκαν στο νούμερο 1 λίστας δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα. Αυτές ήταν το «Πάση Θυσία» του Ντέιβιντ Μακένζι και το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» του Ράιαν Τζόνσον, ενώ με μια μόνο ψήφο αλλά πολύ ψήλα ο «Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί κλείνει στο νούμερο 20 την επιλαχούσα δεκάδα που ακολουθεί.


11. Νήμα του The Boy
12. Personal Shopper του Ολιβιέ Ασαγιάς
13. Πάση Θυσία (Hell or High Water) του Ντέιβιντ Μακένζι
14. Logan Lucky του Στίβεν Σόντερμπεργκ
15. Νερούδα (Neruda) του Πάμπλο Λαραΐν
16. Paterson του Τζιμ Τζάρμους
17. Eρωτας μετ' Εμποδίων (The Big Sick) του Μάικλ Σοουγουόλτερ
18. Good Time των Τζος και Μπεν Σάφντι
19. Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ράιαν Τζόνσον
20. Ο Εμποράκος (The Salesman) του Ασγκάρ Φαραντί


Resident EvilResident Evil: The Final Chapter

Στην τελική κατάταξη των ταινιών που ψηφίστηκαν από την ομάδα του Flix, aπό έναν και μόνο άνθρωπο επιλέχθηκαν το «Lucky» του Τζον Κάρολ Λιντς με την τελευταία ερμηνεία του Χάρι Ντιν Στάντον, το απολαυστικό από τη στιγμή που ξεκινάει μέχρι που τελειώνει «Atomic Blonde» με την σαρωτική Σαρλίζ Θερόν, το αντίο του Χιου Τζάκμαν ως Wolverine στο «Logan» του Τζέιμς Μάνγκολντ, το ιταλικό νεονουάρ «Suburra: Υπόγεια Πόλη» του Στέφανο Σολίμα, το ντοκιμαντέρ «Under the Sun» του Βιτάλι Μάνσκι από το 2015 για τη Βόρειο Κορέα, η «Αποπλάνηση» της Σοφία Κόπολα, το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε που δεν συγκίνησε παρά μόνο τους πιο σκληροπυρηνικούς του έργου του, το - πέρασε τελείως απαρατήρητο - «Γλυκό Φασόλι» της Ναόμι Καβάσε, τα τούρκικα, το «Κρύο της Τραπεζούντας» και «Υποψίες» του Εμίν Αλπέρ, το - αν είχε βγει νωρίτερα θα ήταν πιο ψηλά στη λίστα - «Coco», το «Διχασμένος» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, το «Aυτό» του Αντι Μουσιέτι, το ελληνικής συμπαραγωγής «Glory» των των Κριστίνα Γκροσέβα και Πέταρ Βαλκάνοφ, το - γιατί όχι; - «Resident Evil 5: The Final Chapter» του Πολ Γ. Σ. Αντερσον, το ομολογουμένως υπέροχο «Paddington 2», η υπερεκτιμημένη «μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι και το παραγνωρισμένο «Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα του Ολι Μάκι» του Γιούχο Κουοσμάνεν από τη Φινλανδία.

Brawl in Cell Block 99 607 Καυγάς στο Μπλοκ 99

Για χάρη της στατιστικής, αυτές είναι οι ταινίες που (παρά λίγο) ολοκληρώνουν την τρίτη δεκάδα της φετινής ψηφοφορίας της ομάδας του Flix.

Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2017, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο