Άποψη

Flix Best of 2017: Τα χειρότερα της χρονιάς

στα 10

Μέσα στο 2017 πέρα από ωραίες ταινίες, είδαμε και αρκετές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Ακόμα και με λοβοτομή.

Flix Best of 2017: Τα χειρότερα της χρονιάς

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το 2017 από τις ταινίες του και μόνο, σίγουρα δεν θα το λέγαμε βαρετό. Σχεδόν κάθε βδομάδα του χρόνου, ανάμεσα στις πέντε με έξι ταινίες μέσο όρο που έβγαιναν στις αίθουσες υπήρχε μια τουλάχιστον ταινία που μας έκανε να αναρωτηθούμε για το αν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο ή αν κάποιοι εκεί έξω έχουν χάσει το γούστο τους για να δώσουν το πράσινο φως, όχι μόνο για να γυριστεί, αλλά και να καταφέρει να βρει τον δρόμο της διανομής στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι παρακάτω ταινίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν, η καθεμία με τον δικό της τρόπο, ως οι καλύτερες των χειρότερων της χρονιάς. Από μια σκηνή, ένα φινάλε, μια ερμηνεία ή και ακόμα ένα τρέιλερ, άφησαν το δικό τους, ανίερο, στίγμα σε μια κατά τα άλλα αρκετά καλή χρονιά. Γιατί, εξάλλου είναι σωστό αυτό που λένε πως δεν μπορείς να εκτιμήσεις μια καλή ταινία αν πρώτα δεν δεις μια κακή.

Εσείς μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2017: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!


Χειρότερο Κινηματογραφικό Reboot

H «Μούμια» του Αλεξ Κούρτζμαν. Η ταινία που κατάφερε να καταστρέψει την αναβίωση ενός ολόκληρου franchise, αυτό του «Dark Universe» της Universal, πριν καλά καλά ξεκινήσει.



Χειρότερη Σκηνή Δράσης

Oποιαδήποτε σκηνή δράσης από το «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» του Μάικλ Μπέι. Ασυνάρτητες σκηνές σε ένα μπάχαλο φασαριόζικης μαεστρίας και μεταλλικών γιγαντιαίων ρομπότ που απογειώνονται μέσα σε μια camp υπερβολή. Με λίγα λόγια δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις.



Χειρότερη Τοποθέτηση Προϊόντος σε Ταινία

Το πλάνο που φαίνεται πως κράτησε μια αιωνιότητα στα παξιμάδια Τσατσαρωνάκη στον «Καζαντζάκη» (δείτε το παρακάτω) και η «πετάγομαι με κάθε ευκαιρία, ακόμα κι εκεί που δεν το περιμένεις» Κόλα Βίκος στο «The Bachelor 2».



Χειρότερο Jump Scare

Στο «Rings: Σήμα Κινδύνου 3» του Χαβιέ Γκουτιέρεζ. Μια ταινία τρόμου τόσο βαρετή που το μόνο πραγματικά τρομαχτικό πράγμα σε αυτή είναι η πιθανότητα μιας ακόμη συνέχειας.



Χειρότερη Γαλλική Ταινία μέσα στο κατακαλόκαιρο

Το «M.A.T. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης» του Ντάνι Μπουν. Γιατί η καφρίλα, και η ανεκτικότητα σε αυτή, έχει και τα όριά της.



Χειρότερο Ριμέικ

Ο «Θησαυρός» του Στράτου Μαρκίδη. Ο... μακαρίτης στον τίτλο ήταν ο μόνος που γλίτωσε.



Χειρότερη Σκηνή

Ο Ιησούς Χριστός αυτοπροσώπως μαθαίνει τον Σαμ Γουόρθινγκτον να περπατάει στο νερό στο «Αναζητώντας την Αλήθεια» του Στιούαρτ Χαζελντάιν. Δεν περιγράφουμε άλλο. Δείτε τη σκηνή ακριβώς παρακάτω.



Το Χειρότερό μου του Στίβεν Κινγκ

Ο «Μαύρος Πύργος» του Νικολάι Αρσέλ. Οταν μετά από τις εξαιρετικές μεταφορές βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, στην μεγάλη οθόνη (το «Αυτό») και στην μικρή («Το Παιχνίδι του Τζέραλντ», «1922»), έρχεται αυτή η ταινία και σου χαλάει το σερί.



Χειρότερος Γείτονας

Ο Κέκο Τζαλόνε που εμφανίστηκε δις το καλοκαίρι του 2017, με το Τι Oμορφη Μέρα Θεέ Μου! του 2011 και το Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του! του 2013. Δυστυχώς η μέρα ήταν φριχτή και ο Θεός δεν έβαλε το χέρι του, οπότε ο Ιταλός Σεφερλής παίζει μόνος του μπάλα με τα νεύρα μας.



Χειρότερη Ερωτική Σκηνή

Ολες οι σκηνές της Σαρλίζ Θερόν με τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο «The Last Face» του Σον Πεν. Αναπληρωματική η ανεκδιήγητη σκηνή σεξ του Νίκου Καζαντζάκη με την κομμουνίστρια Γιούλικα Σκαφιδά στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.



Χειρότερη ταινία που μοιάζει με βίντεο στο YouTube

To «Ο Καλύτερος Φίλος μου» του Λάσε Χάλστρομ. Ούτε βιντεάκι με σκυλάκια στο YouTube.



Μεγαλύτερη Απογοήτευση

Το «Justice League» του Ζακ Σνάιντερ. Κι αυτό γιατί πιστεύαμε πως η μεγάλη, και πολυαναμενόμενη, πρώτη ένωση των υπερηρώων της DC, θα ακολουθούσε το παράδειγμα της υπέροχης «Wonder Woman», αλλά στην καλύτερη περίπτωση η ταινία του Σνάιντερ ήταν απλά… μέτρια.



Χειρότερη Αναφορά σε Ιστορικά Γεγονότα

Το «Εξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα. Ελληνική Επανάσταση από τα Lidl.



Χειρότερο Φινάλε

[προσοχή: ακολουθούν spoilers] Ο θάνατος του Νίκου Καζαντζάκη στον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή. Σε ένα πραγματικά αδιανόητο φινάλε βλέπεις την ψυχή του συγγραφέα να βγαίνει από το σώμα του, ως μια εκτυφλωτική λάμψη, και να ανεβαίνει στον ουρανό. Cut στον Καζαντζάκη στον ουρανό πλέον να συναντά τον El Greco. Το expanded universe της φιλμογραφίας του Γιάννη Σμαραγδή σε μια σκηνή που κάποιος πρέπει να δει για να το πιστέψει. [Η σκηνή δεν υπάρχει για να τη δείτε εδώ, οπότε δείτε δύο άλλες σκηνές από την ταινία.]



H πιο σοβαρή υποψηφιότητα για τη Χειρότερη Ταινία της χρονιάς

Το «The Bachelor 2» του Γιάννη Παπαδάκου. Εκεί που νομίζες πως ο «Καζαντζάκης» θα ήταν η χειρότερη ταινία για φέτος, το «The Bachelor 2» καταφέρνει να αρπάξει τον τίτλο στην κυριολεξία στις καθυστερήσεις. Οσο διαρκεί μια τσικουδιά άσπρο πάτο δηλαδή.



Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2017: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!