Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Party Animals» του Γιάννη Ανδριά

στα 10

Εν αναμονή του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Party Animals» του Γιάννη Ανδριά

Η ταινία

Κλεισμένοι σε μια τουαλέτα κατά την διάρκεια ενός πάρτι, στερεότυπες φιγούρες της μεσοαστικής τάξης συνθέτουν το παζλ τις σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιάννης Ανδριάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Ιουδαιοχριστινιανικό έτος 1982. Εργάζεται ως μοντέρ έχοντας συμμετάσχει σε εξωτερικές παραγωγές της αποθανούσης ΕΡΤ και διευρύνει το πνεύμα του με απώτερο σκοπό το Magnum opus του. Γνωρίζει το μυστικό της αθανασίας αλλά ακόμα επιθυμεί να ζει ως θνητός και να χρησιμοποιεί την Προμήθειά φλόγα. Θεά του η Αθηνά, σύμβολά του ο Τρελός και ο Κρεμασμένος.

2

Τέσσερις ερωτήσεις για το «Party Animals»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Τα πάντα πηγάζουν από την ακάσα και οι άγγελοι της στον δημιουργικό νου είναι οι Μούσες. Μνήμη Μελέτη Αοιδή.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που θα σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Μια δισδιάστατη προβολή της τρισδιάστατης μεσοαστικής καθημερινότητας μας.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Ένα ολοκληρωμένο έργο δεν το απασχολεί η διάρκεια. Κάποια χρειάζονται ένα λεπτό, κάποια δέκα και κάποια εκατό για να εκφραστούν στην πληρότητα τους.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σε μια χώρα που από την μια βρίσκεται σε κρίση κι από την άλλη ο κινηματογράφος της κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον;

Αυτήν τη στιγμή είμαστε οι πρωτόπλαστοι που έφαγαν από το δέντρο της γνώσης και είναι έτοιμοι να εκδιωχθούν από τον παράδεισο. Ο δυτικός κυρίως κόσμος ηδονίζεται με αυτήν τη μετάνοια του αμαρτωλού. Ξεχνάει όμως ότι η πτώση είναι καθολική. Εμάς στο τέλος θα μας μείνει η γνώση-φωτιά και ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να φάμε από το δέντρο της ζωής.

Δείτε το τρέιλερ του «Party Animals»:


info

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιάννης Ανδριάς / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Ανδριάς / Σκηνικά, Κοστούμια: Σταυρούλα Βερτσώνη-Στέλιος Λυμπέρης / Μοντάζ: Χριστίνα Παμπουκίδου Γιάννης Ανδριάς / Μουσική/ Ηχος: Θάνος Ανδριάς/ Διεύθυνση Παραγωγής: Παμπουκίδου Χριστίνα/ Εκτέλεση Παραγωγής: Imaginary Friends Productions / Ηθοποιοί: Τζίμης Κούρτης, Αναστάσης Μαυρομιχάλης, Φώτης Πολίτης, Ελένη Κουρουνδή, Παναγιώτης Τορτοπίδης, Άρης Ακριτίδης, Σταυρούλα Βερτσώνη, Χάρης Σγουρομάλλης, Βασίλης Μπατσίλας, Στέλιος Λυμπέρης

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.