Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Δεν Είμαι Τώρα Εδώ» των Ζήση Κοκκινίδη και Ιωνα Παπασπύρου

στα 10

Εν αναμονή του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Δεν Είμαι Τώρα Εδώ» των Ζήση Κοκκινίδη και Ιωνα Παπασπύρου

Η ταινία

Δυο ψάρια κολυμπάνε και βρίσκουν ένα γέρικο ψάρι. Εκείνο χαιρετάει «Καλημέρα παιδιά, πώς σας φαίνεται το νερό;» Τα δυο ψάρια συνεχίζουν το κολύμπι και λίγο παρακάτω γυρίζει το ένα στο άλλο και ρωτάει: »Το νερό τι είναι;»

Σημείωμα Σκηνοθετών

Για ακόμα μία φορά η συνεργασία με τους συγκεκριμένους συντελεστές είναι εκείνη που έφτιαξε την ταινία. Η συνεργασία είναι ταλέντο. Είναι αυτή που φέρνει μια ταινία στη θέση της.

Οι Σκηνοθέτες

Ο Ζήσης Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1986, ο Ίων Παπασπύρου το 1987. Στο 35ο Φεστιβάλ Δράμας συμμετείχαν με το «TRFCK».

2

Τέσσερις ερωτήσεις για το «Δεν Ειμαι Τώρα Εδώ»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Τα όχι και τόσο ιδιωτικά «βιντεάκια», τα ντοκιμαντέρ σε πρώτο ενικό πρόσωπο, η arte povera. Και τα δανεικά. Οι δανεικές εμπειρίες.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σας;»

Κάποιος είπε ότι όταν ονομάζεις κάτι, αυτό το κάτι χάνει το ένα τρίτο της αξίας του.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Από την πλευρά του δημιουργού ή από την πλευρά του θεατή;

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σε μια χώρα που από την μια βρίσκεται σε κρίση κι από την άλλη ο κινηματογράφος της κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον;

Αν ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο, για το καλό όσων κάνουν σινεμά, μήπως δεν θα έπρεπε να τα συνδέουμε;

2

Δεν Είμαι Τώρα Εδώ / Σενάριο & Σκηνοθεσία: Ζήσης Κοκκινίδης & Ιων Παπασπύρου / Φωνή Joe: Χρήστος Πασσαλής / Εκφώνηση: Γιώργος Κοροπούλης και Ian Robertson / Μοντάζ: Ζήσης Κοκκινίδης & Ιων Παπασπύρου / Ηχος: Νάσος Τσιάλτας / Μίξη 5.1: Λέναδρος Ντούνης / Παραγωγή: Tokomburu / www.tokomburu.gr

Δείτε το τρέιλερ του «Δεν Είμαι Τώρα Εδώ»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.