Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Half-board Heaven» του Γιώργου Κτιστάκη

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Half-board Heaven» του Γιώργου Κτιστάκη

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Η ταινία

Μεγαλοδικηγόρος λαμβάνει πρόσκληση για επαγγελματικό ραντεβού. Φτάνει στο σημείο -μια αποθήκη διαμορφωμένη σε γραφείο. Εκεί τον περιμένει ένας άντρας που τα χαρακτηριστικά του είναι δυσδιάκριτα λόγω του χαμηλού φωτισμού. Ξεκινούν μια συζήτηση για τις αξίες της ζωής που καταλήγει στην αποκάλυψη μυστικών που στοιχειώνουν και τους δυο.

Ο σκηνοθέτης

O Γιώργος Κτιστάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Λονδίνο. Εχει δουλέψει σαν βοηθός σκηνοθέτη και οπερατέρ σε μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Το «Half Board Heaven» είναι η πρώτη προσωπική δουλειά του.

Τρεις ερωτήσεις για το «Half-board Heaven»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Ως αφετηρία και πυρήνας του όλου εγχειρήματος ήταν η αφήγηση μίας ιστορίας εκδίκησης. Κατόπιν, επικράτησε η σκέψη να διαδραματίζεται μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας σε ένα χώρο. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλε στο ότι θέλαμε το budget να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα άλλα και οι μέρες γυρίσματος να μην ξεπερνούν τις 3 με 4.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Το «Half-board Heaven» ασχολείται με την θεματική της εκδίκησης. Ο τίτλος μας δίνει μία γεύση το τι ακριβώς είναι η ταινία: μπορεί να προχωρήσουμε στην πράξη της εκδίκησης άλλα πρέπει να πληρώσουμε και ένα τίμημα.

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» εκτός από την διάρκεια μιας ταινίας από μόνος του ορίζει και άλλα πράγματα: ορίζει τη δυσκολία που υπάρχει στο να διηγηθείς μία ιστορία σε περιορισμένο χρόνο αλλά και πως αυτή η μικρή διάρκεια, σου επιτρέπει να σπάσεις την κλασσική αφηγηματική δομή που ακολουθούν οι περισσότερες ταινίες μεγάλου μήκους

info

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κτιστάκης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος / Οπερατέρ: Αργύρης Κουλιζάκης / Βοηθός Φωτογραφίας: Μάνος Πετράκης / Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης / Ηχοληψία: Γαλαξίας Σπανός / Sound Mixing: Νίκος Τσινές / Post Production : Βέρα Καράγιωργου / Ειδικά εφέ: Γιώργος Αλαχουζος, Ρούλης Αλαχούζος / Μακιγιάζ: Μαριάνθη Παπαγεωργίου Σκηνογραφία: Γιώργος Κτιστάκης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Κλειώ Φανουράκη / Εκτέλεση Παραγωγής: Κλειώ Φανουράκη / Φωτογραφία Πλατώ: Νατάσα Νικολοπούλου, Εφη Ψυλάκη / Βοηθός Παραγωγής: Γιάννης Μαρκάκης / Co-Executive producer: Γιάννης Μηναδάκης / Παραγωγή: Ελευθερία Κτιστάκη, Γιώργος Κτιστάκης / Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κλειώ Φανουράκη, Γιάννης Μηναδάκης, Ελένη Μαυραντωνάκη

Δείτε πιο κάτω, φωτογραφίες και την αφίσα της ταινίας.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.