Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Cavo d’ Oro» του Σιαμάκ Ετεμάντη

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Cavo d’ Oro» του Σιαμάκ Ετεμάντη

Το «Cavo d’ Oro» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μικρού μήκους - Pardi di Domani - του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, τις 8 Αυγούστου.

Η ταινία

Ενας άνδρας, μια γυναίκα, μια βάρκα και η θάλασσα. Δύο άγνωστοι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία σε μια ερημική παραλία όπου η εσωτερική και διαπροσωπική τους αγριότητα έρχεται σε αντίστιξη με τη φυσική αγριότητα του τοπίου: ο άνδρας γεμάτος φόβο και μοναξιά και η γυναίκα με τους δικούς της δαίμονες. Από τη μια η ομορφιά του τοπίου και η ομορφιά των σωμάτων, από την άλλη η βιαιότητα του τοπίου και των ανθρώπινων πράξεων. Τραβηγμένα και τα δύο στα άκρα, οδηγούν τους χαρακτήρες σε μια αποκαλυπτική σύγκρουση.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Τεχεράνη. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτης και ηθοποιός σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Τρεις ερωτήσεις για το «Cavo d’ Oro»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία σας;

Αφορμή ήταν ο συνδυασμός μιας προσωπικής εμπειρίας και ενός ταξιδιού που έκανα στην περιοχή Κάβο Ντόρο. Το τοπίο μου φάνηκε σαν μία τέλεια μεταφορά για ερωτικές σχέσεις: αγριάδα και ομορφιά, έλξη και σύγκρουση.

Πώς θα την περιγράφατε σε κάποιον που θα σας ρωτούσε τι είναι η ταινία σας;

Θα έλεγα ότι η ταινία ασχολείται πιο πολύ απ’ όλα με το θέμα του φόβου και το πώς ο φόβος μπορεί (ή δεν μπορεί) να ξεπεραστεί. Επίσης ήθελα να δω τη σύγκρουση των φύλων μέσα στην ερωτική έλξη και πώς μια τέτοια εμπειρία παίζει με τα ανθρώπινα όρια και άκρα.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια μιας ταινίας, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Μάλλον όχι. Υπάρχουν όλων των ειδών ταινίες μικρού μήκους. Σε κάθε περίπτωση μια ταινία είτε μικρού είτε μεγάλου μήκους οφείλει να είναι απολαυστική.

info

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σιαμάκ Ετεμάντη / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος / Μουσική: DrogATek / Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς / Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη / Ηχος: Αρης Λουζιώτης / Παραγωγοί: Σιαμάκ Ετεμάντη, Ελίνα Φέσσα / Συνεργάτες Παραγωγοί: Γιώργος Τσούργιαννης, Σύλλας Τζουμέρκας / Παραγωγή: Guanaco, Σ. Ετεμάντη, ΕΡΤ και Horsefly με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ. / Πρωταγωνιστούν: Κυριάκος Χατζηιωάννου, Ελενα Μεγγρέλη / Διάρκεια: 28’

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σιαμάκ Ετεμάντη στο Flix εδώ

Γίνετε φίλοι της ταινίας στο facebook

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.