Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου

Η ταινία

Δύο μαθητές Γυμνασίου. Αναζητώντας την ταυτότητά τους, μέσα από τη βία, ο ένας θα παίξει με τα όρια του άλλου.

Ο σκηνοθέτης

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά Αρχιτεκτονική (Δ.Π.Θ.) και συνέχισε με σπουδές Σκηνοθεσίας όπου αποφοίτησε από το Q.M.U. (A.M.C.) Film Directing. Χαρακτηριστικό του, αποστάλαγμα των σπουδών του, η Σκηνογραφία. Πρώτη ταινία μικρού μήκους που ξεχώρισε είναι «Ο Ηλιος κι ο Βοριάς», που έγινε στα πλαίσια των σπουδών του και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στο διαγωνιστικό τμήμα της του Φεστιβάλ Δράμας 2013. «Η Προσευχή» αποτέλεσε την πτυχιακή του εργασία.

01

Πέντε ερωτήσεις για τη «Προσευχή»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η «Προσευχή» είναι μία προσπάθεια να διαπραγματευτώ με πράγματα που έζησα και είδα, στην ηλικία των ηρώων μου, και άφησαν μέσα μου ένα σημάδι.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Θα έλεγα ότι είναι μια ταινία για την εφηβεία και την πορεία προς την ενηλικίωση.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Η επικοινωνία της ταινίας με τον κάθε θεατή ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί με το τέλος της προβολής της. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε ευχαρίστως για κηπουρική...

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Υπομονή κι επιμονή.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι ένας θεσμός για τον ελληνικό κινηματογράφο και ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μία (ανεξάρτητη) ταινία την πορεία της εντός και εκτός των συνόρων. Το μόνο που νομίζω ότι λείπει είναι μία μεγαλύτερη εξωστρέφεια με την παρουσία περισσότερων διεθνών παραγόντων του κινηματογράφου.

01

info

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Σκηνογραφία: Θανάσης Νεοφώτιστος / Δ.Φωτογραφίας: Ηλίας Αδάμης / Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης / Ηχοληψία, Σχεδιασμός, Μίξη: Alejandro Cabrera / Σενάριο: Γρηγόρης Σκαράκης, Κατερίνα Πιπεριά / Ενδυματολογία: Εύα Γαϊτανίδου / Μακιγιάζ-Μαλλιά: Θεώνη Τραχανά / Διεύθυνση Παραγωγής: Ηρώ Αδρακτά / Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Καραβέβας, Στέλιος Καραμπίνας / Παραγωγή: t-shOrt & NF-Films.

Δείτε στο gallery φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση και την αφίσα της «Προσευχής». Επισκεφθείτε το επίσημο site του φιλμ και μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του στο facebook. Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας.


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.