Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Τάξιμο» του Χρήστου Γκότση

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Τάξιμο» του Χρήστου Γκότση

Η ΤΑΙΝΙΑ

Ενας άντρας, μια γυναίκα. Ενα ταξίδι.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο Χρήστος Γκότσης γεννήθηκε το 1984 στην Αίγινα. Σπούδασε Ναυπηγική και Κινηματογράφο στην Αθήνα. Η πρώτη του ταινία, «Lunch Break», επιλέχθηκε στο Short Film Corner του Φεστιβάλ των Καννών. Το «Τάξιμο» είναι η δεύτερη του ταινία.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

  • «Lunch Break», 9 min / 2012
  • «Τάξιμο», 15 min / 2014

2

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΑΞΙΜΟ»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Υπήρχε από καιρό η ανάγκη να κινηματογραφήσω τον τόπο που μεγάλωσα. Να μιλήσω για τους χαρακτήρες που γνώρισα στην επαρχία. Για τις εικόνες που κουβαλούσα από παιδί. Επρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ιστορία. Οταν τυχαία είδα έναν άντρα να κλαίει δίπλα στην βάρκα του, ξεκίνησε δειλά να σχηματίζεται μέσα μου η ταινία. Την δική του ιστορία θέλησα να αφηγηθώ.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Το οδοιπορικό δύο ανθρώπων μέσα στη μοναξιά του φυσικού τοπίου.

2

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Επέλεξα τον κινηματογράφο για την οικονομία των εκφραστικών του μέσων. Αν έρθει κάποιος και μου πει πως του έμεινε έστω και «ένα καρέ» από την ταινία, θα ξέρω πως κάτι κατάφερα...

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Για όσους κάνουμε μόνοι μας τα πρώτα μας βήματα, η ολοκλήρωση κάθε ταινίας είναι και ένα μικρό θαύμα. Οι θυσίες που χρειάζονται, για να μη προδώσεις την ιδέα σου είναι τεράστιες. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν και δεν έχουν την δυνατότητα. Αισθάνομαι τυχερός που τα κατάφερα. Υπάρχει όμως η ανασφάλεια αν θα μπορέσω να συνεχίσω.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Επειδή είναι η πρώτη μου φορά στο Φεστιβάλ είμαι επιφυλακτικός. Σίγουρα, είναι ένα πρώτο βήμα. Θα έχω ολοκληρωμένη άποψη όταν αυτό τελειώσει.

2

info

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή: Χρήστος Γκότσης / Διεύθυνση Φωτογραφίας - Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης / Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Rosa Karac / Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης / Ηχοληψία: Βασιλική Πούλου / Sound Design –Μιξάζ: Johannes Schmelzer-Ziringer / Μουσική: Ντίνος Τσέλης / Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Ζήκου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Μπουλούγαρης / Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Παπαϊωάννου, Δέσποινα Γιαννούλη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.