Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου

Η ταινία

Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, κάνει σεξ για πρώτη φορά στο φορτηγάκι του πατέρα του.

Η σκηνοθέτης

Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο University of Texas at Austin. Από το 2007 έχει υπογράψει το μοντάζ σε πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους ταινίες και σήριαλ. Η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της «Calling», απέσπασε το βραβείο «Έλληνες του Κόσμου» στο 41ο Φεστιβάλ της Δράμας.Το «I am Mackenzie» είναι η πτυχιακή της ταινία, και απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο SXSW 2019, Texas Shorts και στο L.A Greek Film Festival.

i am mackenzie 607

5 ερωτήσεις για το «I Am Mackenzie»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Το νέο λεξιλόγιο γύρω από τις έμφυλες ταυτότητες μου έδωσε τη δυνατότητα και την ελευθερία να μιλήσω για την ιστορία τ@ Μακένζι, μια από τις πολλές ιστορίες παιδιών που δεν εντάσσονται στο gender binary και που είναι καιρός να ειπωθούν.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Η πρώτη φορά τ@ Μακένζυ.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Στην ταινία θίγονται θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικότητας. Αλλά και γενικότερα η ταινία μιλά για το εφηβικό στρες, τον έρωτα, το να μην ξέρεις τι θες ή ποι@ είσαι. Ελπίζω οι θεατές να βρουν σημεία να επικοινωνήσουν με την ιστορία τ@ Μακένζυ, και να τα μοιραστούν μαζί μας.

i am mackenzie 607

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία έγινε στο Ωστιν του Τέξας, στο πλαίσιο των σπουδών μου με φίλες/ους κινηματογραφιστές. Κρατώ τη δύναμη που σου δίνουν οι συνεργάτες που πιστεύουν σε σένα και στην ταινία, γιατί με αυτούς θα ξεπεράσεις τις αμέτρητες δυσκολίες που προκύπτουν, αλλά και την ανάγκη σε κάθε ταινία να βάζω ένα νέο καλλιτεχνικό στόχο.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Ευκαιρία να συνομιλήσει η ταινία με το ελληνικό κοινό, και να γνωρίσω τις δουλειές των νέων Ελλήνων σκηνοθετών.

Ακολουθήστε τα νέα του «I Am Mackenzie» στη σελίδα της ταινίας στο facebook

Δείτε παρακάτω το trailer του «I Am Mackenzie», αλλά και ολόκληρο το «Calling», την ταινία που σκηνοθέτησε η Αρτεμις Αναστασιάδου το 2018.

Info Σκηνοθεσία: Αρτεμις Αναστασιάδου | Σενάριο: Brittany Worthington | Φωτογραφία: Sarah Hennigan | Μοντάζ: Σπύρος Κόκκας | Μουσική: Jesus A. Gerdel | Ηχος: Isaac Burns | Σχεδιασμός Ηχου: Κώστας Φυλακτίδης, Isaac Burns | Σκηνικά: Arri Caviness | Ηθοποιοί: Alan Nguyen, Shonagh Smith | Παραγωγή: Αρτεμις Αναστασιάδου, Λώρεν Ιζαρντ, Σπύρος Κόκκας

I am Mackenzie _ Official Trailer 2019 from Artemis Anastasiadou on Vimeo.


CALLING_SHORT FILM from Artemis Anastasiadou on Vimeo.


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

i am mackenzie poster 607