Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη

Η ταινία

Ενας νεαρός άντρας ταξιδεύει με σκοπό να συναντήσει τη γιαγιά του. Οταν ο νεαρός άντρας φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς, εκείνη θα απουσιάζει.

Springtime Rest 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιάννης Ζαφείρης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Middlesex University of London, Β.Α in Photography. Εχει ασχοληθεί με τη διεύθυνση φωτογραφίας σε μικρού μήκους ταινίες και έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν σε ελληνικά αλλά και ξένα φεστιβάλ, με διακρίσεις. Συμμετείχε, επίσης, ως Β’ βοηθός σκηνοθέτη στη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, «Lines» (2016). Το επόμενο μικρού μήκους project του, με τίτλο «Ξένε Μου», εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

2015 Ρίζωμα
2016 Felicita
2017 Επίσκεψη
2018 Springtime Rest

Springtime Rest 607

4 ερωτήσεις για το «Springtime Rest»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ιδέα στριφογυρνούσε αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Ηθελα να δημιουργήσω κάτι που θα μιλά για την πιο γλυκιά ανθρώπινη σχέση, αυτή μεταξύ εγγονιών-γιαγιάδων, και τον χρόνο. Τον χρόνο που έχουμε ζήσει μαζί τους στις πιο μικρές μας ηλικίες, τον χρόνο που δεν βρήκαμε για εκείνες μεγαλώνοντας και τον χρόνο που δεν θα περάσουμε ξανά μαζί τους.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Σαν μια ιστορία για το αναπόφευκτο.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Σίγουρα χρειάζεται πολλή, μα πολλή υπομονή, που όμως τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται χρήσιμη. Αυτό που κρατάω από το συγκεκριμένο εγχείρημα, πέρα από το αποτέλεσμα, είναι το οικογενειακό κλίμα και τη συνεργασία με αγαπημένους μου ανθρώπους.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Το Φεστιβάλ της Δράμας, εκτός του ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δίνει τη δυνατότητα στους νέους κινηματογραφιστές να εκφραστούν με το έργο τους, καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις. Κάθε φεστιβαλική οργάνωση θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Προσωπικά, εγώ αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρξει μια μεγαλύτερη αίθουσα προβολής, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό θεατών. Ετσι, όλο και περισσότερος κόσμος θα έρθει σε επαφή με τη μικρού μήκους ταινία.


Info

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Γιάννης Ζαφείρης / Ηθοποιοί: Στέφανος Λώλος, Ευσταθία Ζαζά / Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ: Γιώργος Μπισδίκης / Σκηνικά, Κοστούμια: Ερρικα Ζαφείρη / Μακιγιάζ, Hair Stylist: Mαρία Παπαδοπούλου / Ηχος: Γεωργία Πανοπούλου / Sound Design, Color Correction: African Astronaut PH / Μουσική: Forest Jam / Παραγωγοί: Γιάννης Ζαφείρης, Γιώργος Μπισδίκης, Δημήτρης Κατσιμίρης (Frau Films), Γκρατσιέλλα Ρούσσου / Παραγωγή: African Αstronaut Productions

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Springtime Rest 607