Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Humphrey» του Στέφανου Γκέκα

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Humphrey» του Στέφανου Γκέκα

H ταινία

Έπειτα από ένα ατύχημα, ο Γιώργος, πιστεύει ότι είναι ο Χάμφρει Μπόγκαρτ.

Humphrey 607

O σκηνοθέτης

Ο Στέφανος Γκέκας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994. Το συναίσθημα του κινηματογράφου ξεκίνησε να καλλιεργείται μέσα του από μικρή ηλικία. Από τα οκτώ του χρόνια ήξερε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Σπούδασε Film Directing (Σκηνοθεσία) με απόκτηση πτυχίου Βachelor (2012- 2015) στο AMC Αθηνών (AKMI METROPOLITAN COLLEGE) μέλος του Queen Margaret University. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος σε όλες του τις ταινίες. Οι ταινίες «Point Blank» και «Σαλταδόροι» έχουν λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, «Νύχτες Πρεμιέρας». Στις αρχές του 2017 σκηνοθέτησε την πρώτη του διαφήμιση για την τηλεόραση για λογαριασμό της εταιρίας Διάφανο και ολοκλήρωσε τη νέα του μικρού μήκους «Humphrey».

Φιλμογραφία

2013 Σαλταδόροι
2014 Intellectual Tramps
2015 Point Blank
2017 Humphrey

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για τον Στέφανο Γκέκα στο επίσημο site του

Humphrey 607

5 ερωτήσεις για το «Humphrey»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Την ταινία την έκανα τώρα γιατί μπορούσα. Γιατί κάνω γενικότερα ταινίες; Για να καλύψω την ανάγκη μου να δημιουργώ κόσμους. Η συγκεκριμένη ταινία κατά τη δική μου γνώμη μιλάει για μια πίστη και ένα κυνήγι στο όνειρο. Όνειρο εννοώντας κάτι που είναι άφταστο ή μοιάζει άφταστο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Εξαιρετική ταινία φίλε μου! Να πας να τη δεις οπωσδήποτε!

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ερώτηση ή σκέψη μπορεί να γεννήθει από το θεατή. Όσο περισσότερες ερωτήσεις, τόσο το καλύτερο.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Πολύ δύσκολο. Λίγοι πόροι, λίγες ευκαιρίες, λάθος στόχοι. Ασθένεια θα έλεγα. Αυτό που κρατάω από την εμπειρία είναι οι συνεργάτες-φίλοι που με βοήθησαν στο να γίνει η ασθένεια, σθένος.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η πρώτη φορά που θα παρευρεθώ στο φεστιβάλ Δράμας σαν διαγωνιζόμενος αλλά και σαν θεατής. Δεν ξέρω ακόμα τι σημαίνει για μένα. Θα μάθω όταν πάω εκεί. Για το ελληνικό τοπίο είναι μάλλον μια ευκαρία για νέους Ελληνες δημιουργούς να δείξουν σε κόσμο τη δουλειά τους και να ανταλλάξουν τη σκέψη τους.

info

Σκηνοθεσία Στέφανος Γκέκας / Σενάριο Στέφανος Γκέκας, Παύλος Ιορδανόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας Φανούριος Καζάκης / Οπερατέρ - steadycam Βαγγέλης Τζιφάκης / 1st AC Ελένη Λόλα / 2nd AC Βαγγέλης Τσάκας / Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Δανάη Ελευσινιώτη / Ηχοληψία Δημήτρης "boom" Δεμοιράκος / Μοντάζ Αλέξης Κουάντας / Sound design Ηλίας Φλάμμος / Soundtrack Γιώργος Γουδής / Διεύθυνση Παραγωγής Ελένη Λαζαρίδη / Βοηθοί σκηνοθέτη Έμμυ Μυγιάκη, Άννα Πατρικίου, Νίκη Σαλιαγκοπούλου, Κωνσταντίνα Κοτσαμπά

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Humphrey 607