Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Μύες» του Κωνσταντίνου Ξενάκη

στα 10

Εν αναμονή του 38ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Μύες» του Κωνσταντίνου Ξενάκη

Η ταινία

Ενας ιατροδικαστής εκμεταλλεύεται την αυτοψία ρουτίνας ενός φόνου για να εκφράσει την θεωρία του για την ανθρώπινη ανατομία.

Ο σκηνοθέτης

Ο Κωνσταντίνος Ξενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς ηθοποιούς. Σπούδασε πληροφορική, αλλά αποφάσισε να στραφεί στη τέχνη σπουδάζοντας σκηνοθεσία κινηματογράφου. Εργάστηκε ως casting director, ενώ πέρασε και από το θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτη. Συνεργάζεται με την εταιρία παραγωγής «Hormepictures». Με τους «Μύες» σηματοδοτείται η πρώτη του εμφάνιση σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μύες 607

5 ερωτήσεις για τους «Μύες»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ιδέα για τους «Μύες» προέκυψε όταν συνδύασα μια προσωπική μελέτη μου για την ανθρώπινη φύση με την λατρεία μου για ταινίες με διαφορετική αφήγηση, με απώτερο σκοπό να αναδείξω τη μοναδικότητα της κάθε πράξης μας.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Η κυριολεκτική ανατομία ενός φόνου.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Τα πάντα! Αν του άρεσε η ταινία, τι εντυπώσεις έχει και τι συμπεράσματα έβγαλε, τι του προκάλεσε ενδιαφέρον, κλπ.

Μύες 607

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Με καλούς συνεργάτες, εν είδει οικογένειας, μπορείς να αφηγηθείς κάθε είδους ιστορία.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι η ιδανική ευκαιρία για σκηνοθέτες που ξεκινούν τώρα, όπως και για επαγγελματίες, να αναδείξουν την δουλειά τους και να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς απέναντι στις πάντοτε σαγηνευτικές προκλήσεις της Τέχνης. Είναι η ευκαιρία να εκφράσεις όχι μόνο ιδέες και τις απόψεις, αλλά και να έρθεις σε επαφή με τους αφηγηματικούς τρόπους ομοτέχνων, κατακτώντας ένα δημιουργικό εφαλτήριο για τη βελτίωση του προσωπικού αφηγηματικού επιπέδου. Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω στο διαγωνιστικό τμήμα.

Μύες 607

info

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Ξενάκης Σενάριο Κωνσταντίνος Ξενάκης Ηθοποιοί Πάνος Ξενάκης Ηλιάνα Παναγιωτούνη Μαριάννα Λεδάκη Κωνσταντίνος Ξενάκης Στέφανος Τσιμπουρλάς Γιάννης Γιαραμαζίδης Παραγωγός Βασίλης ΜαζωμένοςΕκτελεστής παραγωγός Λάμπρος ΓεωργόπουλοςΔιεύθυνση Φωτογραφίας Ιβάν ΒουντίδηςΜοντάζ Θάνος ΚΚαλλιτεχνική Διεύθυνση Βασίλης ΜαζωμένοςΚοστούμια Γκρατσιέλλα ΡούσσουΜουσική και Σχεδιασμός ήχων Master Heatwave Παραγωγή Horme Pictures

Δείτε εδώ το τρέιλερ από τους «Μύες»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.