Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Βυθός» του Τάσου Καρύδη

στα 10

Εν αναμονή του 38ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Βυθός» του Τάσου Καρύδη

Η ταινία

Μια τραγουδίστρια της όπερας νιώθει πως πνίγεται από το κοινό, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της.

Ο σκηνοθέτης

Σπουδές και εργασία ως πολίτικος μηχανικός-real estate. Σπουδές κλασσικής μουσικής και πιάνο ωδείο Αθηνών. Jazz σπουδές  ωδείο Αtheneum. Υποκριτική και musical theatre  στο Θέατρο Αλλαγών , Ιασμος , Αρμανι studio. Σκηνοθεσία στο Αnt1 media lab kai  Ηorme pictures

βυθός δράμα 2015 607

5 ερωτήσεις για τον «Βυθό»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος αναλώνει πολύ ενέργεια και χρόνο στη δημιουργία της βέλτιστης προσωπικής του εικόνας . Όλοι έχουμε το “ακροατήριο” μας, στο κοινωνικό ή εργασιακό μας περιβάλλον. Αποκρύπτοντας τα πραγματικά συναισθήματα του κανείς και θυσιάζοντας την επικοινωνία στο βωμό της δημιουργίας του τέλειου εγώ , βυθίζεται στη μοναξιά.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Η προσπάθεια να απεικονίσω τον ψυχισμό μιας καλλιτέχνιδας την ώρα που βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Δεν έχω σκοπό να κατευθύνω τον θεατή προς κάποια ερώτηση. Κάθε ταινία πιστεύω έχει τη δικιά της ζωή ,όχι απόλυτα ελεγχόμενη από τον δημιουργό της και κάθε ακροατής μπορεί να την αντιληφθεί με διαφορετικό τρόπο. Βέβαια αν μου ζητηθεί είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση.

βυθός δράμα 2015 607

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Σίγουρα είναι δύσκολο λόγω τον οικονομικών συνθηκών η δημιουργία μιας ταινίας απο τεχνικής άποψης. Καμιά φορά βέβαια , η ψυχολογική πίεση που μπορούν να επιφέρουν τέτοιες καταστάσεις μπορεί να αποτελέσει και ανάγκη για έκφραση ως μέσο εκτόνωσης. Αυτή η εμπειρία με δίδαξε πως όταν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι, ότι και να είναι αυτό, αν συνεργαστείς με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το έργο και σε στηρίζουν μπορείς να τα καταφέρεις. Εξάλλου ο κινηματογράφος είναι ομαδικό “παιχνίδι”.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Μια ευκαιρία να γνωρίσεις και άλλους κινηματογραφιστές , να εμπνευστείς από το έργο τους,να γνωρίσεις συντελεστές του χώρου και να χτίσεις πιθανές μελλοντικές συνεργασίες .Είναι πολύ σημαντικό να προβάλλεται η δουλειά νέων Ελλήνων σκηνοθετών σε ένα τόσο σημαντικό festival.

info

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Τάσος Καρύδης | Ηθοποιοί: Εβίτα Παπασπύρου | Παραγωγός: Βασίλης Μαζωμένος | Εκτελεστής παραγωγός: Λάμπρος Γεωργόπουλος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τσακμάζ | Μοντάζ: Θάνος Κ | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βασίλης Μαζωμένος | Κοστούμια: Γκρατσιέλλα Ρούσσου | Σχεδιασμός ήχων: Master Heatwave | Παραγωγή Horme Pictures

βυθός δράμα 2015 607

Δείτε το τρέιλερ του «Βυθός»

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.