Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Τώρα πια Ξυπνάω με τον Ηλιο» του Κώστα Γούναρη

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Τώρα πια Ξυπνάω με τον Ηλιο» του Κώστα Γούναρη

Η ταινία

Ένας άντρας απομονωμένος στο μικρόκοσμο του σπιτιού του θέτει σε δοκιμασία το ερωτικό και δημιουργικό του αδιέξοδο. Στιγμιότυπα της καθημερινότητας του μηδενίζονται και αποκτούν νέο νόημα με την απουσία Εκείνης κι ενώ τίποτα δεν συμβαίνει σωστά, ο ήλιος ξαναφωτίζει μυστικά την επόμενη του μέρα.

Ο σκηνοθέτης

Ο Κώστας Γούναρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988.
Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής έχει σκηνοθετήσει 5 μικρού μήκους ταινίες, μουσικά βίντεο και ένα διαδικτυακό πρότζεκτ 52 επεισοδίων. 
Έχει δουλέψει ως βοηθός αλλά και ως art director σε Ελλάδα και Αγγλία, δίπλα σε σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Τζώρτζης Γρηγοράκης, η Καλλιόπη Λεγάκη κ.α και έχει συνεργαστεί σε δύο σειρές ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελλάδα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5.

Το «Τώρα Πια Ξυπνάω Με Τον Ήλιο» είναι η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του βασισμένη σε ελληνικό comic, με πρώτη το «Getting My Penis Back»(2012).

*Φιλμογραφία:
 *

  • «Reperage (…for a dream)», 2008

  • «Shoot the scriptwriter», 2009

  • «Getting My Penis Back», 2012

  • «The Furies Hostel», 2013

  • «Now I Wake Up With The Sun», 2014

01

Πέντε ερωτήσεις για τo «Τώρα πια Ξυπνάω με τον Ηλιο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Είχα αποφασίσει εδώ και χρόνια να κάνω μια τριλογία από ταινίες μικρού μήκους βασισμένες σε ελληνικά comic. Αυτή είναι η δεύτερη. Ο λόγος που διάλεξα το comic του Παναγιώτη Πανταζή ήταν γιατί μου άρεσε πολύ η απομονωμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στις σελίδες του. Ήταν ενδιαφέρον για μένα να μεταφερθεί το συναίσθημα από το χαρτί στο πανί και να ζωντανέψω τους ήχους και τη μουσική που υπόσχεται η ιστορία.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Χωρίς λόγια. 10 λεπτά είναι, θα του την έδειχνα.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ρωτούσα κυρίως τους άντρες θεατές κατά πόσο ταυτίστηκαν, με τον ήρωα.
Μ’ αρέσει να συλλέγω τέτοιου είδους στιγμές. Είμαι λίγο αδιάκριτος…

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Ο κινηματογράφος στην Ελλάδα είναι σαν «Cool Runnings», με τους Τζαμαϊκανούς που αποφασίζουν να κατέβουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του ελκήθρου στο πάγο.
Αυτό που κρατάω, κάθε φορά που κάνω μια ταινία είναι η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση που μου δείχνει η ομάδα μου και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ μας.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι σίγουρα ένας θεσμός που βοηθάει στο να προβληθεί και να αναγνωριστεί η προσπάθεια των διαγωνιζομένων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Είναι γνωστά τα ευτράπελα και τα προβλήματα του παρελθόντος. Ευτυχώς, κάθε φέτος και καλύτερα.

01

info

Σκηνοθεσία: Κώστας Γούναρης | Σενάριο: Παναγιώτης Πανταζής, Κώστας Γούναρης | Παραγωγή: Κώστας Γούναρης | Παίζουν: Κώστας Βασαρδάνης | Ακούγονται οι φωνές των: Σοφία Γεωργοβασσίλη, Αγγελική Ζησούδη, Προκόπης Βλασερός, Φοίβος Βογιατζής, Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής, Σοφία Νούνεση | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Claudio Bolivar | Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς | Σκηνογραφία: Μάρκος Ζουριδάκης | Ενδυματολογία: Σωτήρης Καρακατσάνης | Ήχος: Άρης Λουζιώτης & Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Original Score: Pan Pan | Οργάνωση Παραγωγής: Ντένια Σαφάρη | Ά Βοηθός Οπερατέρ: Νέλσον Εσκιόγλου | Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργοβασσίλη

Δείτε στο gallery φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση, καθώς και την αφίσα του «Τώρα πια Ξυπνάω με τον Ηλιο». Επισκεφθείτε την σελίδα του φιλμ στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες και νέα για την ταινία και δείτε εδώ περισσότερες δουλειές του Κώστα Γούναρη.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το soundtrack της ταινίας, δημιουργία του Pan Pan, κατά κόσμο Παναγιώτη Πανταζή που είναι και ο δημιουργός του comic στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία.

Δείτε ακόμη το «Getting My Penis Back» είναι η πρώτη ελληνική μικρού μήκους ταινία βασισμένη σε ελληνικό comic και ταξίδεψε διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο με πάνω από 30,000 views μέχρι στιγμής. Το ομώνυμο comic είναι δημιουργία του Γιώργου Γούση.



Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.