Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Σιούγας

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Σιούγας

Με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Γιώργος Σιούγας διασκεύασε ένα από τα πιο πετυχημένα ελληνικά θεατρικά έργα των τελευταίων χρόνων, ένα εγχείρημα εξαιρετικά τολμηρό, που του έδωσε ώθηση όχι απλώς να ολοκληρώσει την ταινία, αλλά και να διαγράψει μαζί της ένα μεγάλο κινηματογραφικό ταξίδι, με αφητηρία το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες το 2011. Ο Σιούγας μίλησε στο Flix για το πόσο πρέπει οι Ελληνες δημιουργοί ν’ αρχίσουν να σκέφτονται περισσότερο και το κοινό, για την… αλλεργία που του προκαλεί πια η λέξη «γάλα» και για τη δική του εμπειρία από τον «Ε.Τ. τον Εξωγήινο»!

Η ταινία «Το Γάλα» είναι υποψήφια σε 11 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στις κατηγορίες Μακιγιάζ (για την Κατερίνα Βαρθαλίτου), Ηχου (για τον Μαρίνο Αθανασόπουλο), Σκηνογραφίας (για την Εύα Νάθενα), Μοντάζ (για τον Γιάννη Τσιτσόπουλο), Φωτογραφίας (για τον Γιάννη Δρακουλαράκο), Β’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Ομηρο Πουλάκη), Β’ Γυναικείου Ρόλου (για την Ηρώ Μπέζου), Α’ Γυναικείου Ρόλου (για την Ιωάννα Τσιριγκούλη), Α’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο), Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (για τον Γιώργο Σιούγα) και Καλύτερης Ταινίας (με παραγωγούς τους Κώστα Λαμπρόπουλο, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, Μάνο Κρεζία, Διονύση Σαμιώτη).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.