Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Φίλιππος Τσίτος

στα 10

Από σήμερα και μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Φίλιππος Τσίτος

Φτάνοντας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μετά από μια πορεία που ξεκίνησε με τη διπλή βράβευση του «Αδικου Κόσμου» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν τον Σεπτέμβριο του 2011 (για καλύτερη σκηνοθεσία και ανδρικό ρόλο για τον Αντώνη Καφετζόπουλο) και συνεχίστηκε με παρουσία και διακρίσεις στα κινηματογραφικά Φεστιβάλ του πλανήτη, ο Φίλιππος Τσίτος μιλάει στο Flix για την αδρεναλίνη του να κάνεις σινεμά, για τη δική του επιβράβευση από την ταινία, για την έννοια της δικαιοσύνης και τη «Μποέμικη Ζωή» του Ακι Καουρισμάκι.

Ο «Αδικος Κόσμος» είναι υποψήφιος σε 11 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με τον Φίλιππο Τσίτο να διεκδικεί τρία βραβεία (ταινίας, μαζί με την παραγωγό Αλεξάνδρα Μπουσίου, σκηνοθεσίας και σεναρίου, μαζί με τη Δώρα Μασκλαβάνου).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: