Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Γκικαπέππας

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Γκικαπέππας

Ανεξάρτητη παραγωγή, η πρώτη ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα, έκανε αίσθηση τον περασμένο Νοέμβριο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το βραβείο τόσο της Διεθνούς όσο και της Ελληνικής ένωσης κριτικών κινηματογράφου. Σκηνοθέτης της και σεναριογράφος (καθώς και μόνος παραγωγός μέχρι την στιγμή που η Nova μπήκε στην παραγωγή για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του φιλμ), ο Γιωργος Γκικαπέππας, εν όψει τη απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μίλησε στο Flix για την απαρχή της ταινίας του, το ταξίδι της ως την οθόνη και το πως στο να κάνεις σινεμά η αισθητική σου είναι τόσο σημαντική όσο και η ιστορία που θες να πεις.

«Η Πόλη των Παιδιών» είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σεναρίου και Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας (για τον Γιώργο Γκικαπέππα), για το Βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου (για την Κίκα Γεωργίου) καθώς και για το Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας (που διεκδικούν οι Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.