Άποψη

Best of 2012: Ακούγεται δυνατά!

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2012, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα ακούμε τραγούδια που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα κινηματογραφικό mixtape για δύσκολες ώρες!

Best of 2012: Ακούγεται δυνατά!

Από τους Arcade Fire μέχρι την Κάιλι Μινόγκ και από τη Φρανσουάζ Αρντί μέχρι τα Muppets, ό,τι ακολουθεί είναι μερικά από τα τραγούδια που συνόδευσαν τις ταινίες του 2012. Αλλά γραμμένα μόνο γι' αυτές, άλλα από τη μεγάλη δισκοθήκη εκεί έξω, όλα κομμένα και ραμμένα για να αποτελέσουν ιδανικό soundtrack για μια χρονιά που σχεδόν θα μπορούσες να την αναπολήσεις τραγουδιστά...


Abraham's Daughter από το «Hunger Games»

Δίνοντας το σωστό τόνο στη σωστή ταινία, οι Arcade Fire έβγαλαν ασποπρόσωπο το soundtrack των «Αγώνων Πείνας», διδάσκοντας πως μπαίνεις στο πνεύμα μιας ταινίας και μένεις σε αυτό ό,τι κι αν συμβεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Le Temps De L' Amour από το «Moonrise Kingdom»

Οσο ρετρό μπορεί να είναι η Φρανσουάζ Αρντί, άλλο τόσο ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της κάνει το σύμπαν του «Moonrise Kingdom» ένα μέρος από το οποίο δεν θέλεις να φύγεις ποτέ. Αφιερωμένο στους πρώτους έρωτες...


Gathering Stories από το «Ο Ζωολογικός Μας Κήπος»

Ο Κάμερον Κρόου εμπιστεύεται τον Γιόνσι των Sigur Ros και αυτός με τη σειρά του μαζεύει ιστορίες για ένα από τα ωραιότερα κινηματογραφικά τραγούδια της χρονιάς και ίσως το ωραίοτερο βίντεο κλιπ του 2012. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Strange Love από το «Frankenweenie»

H Κάρεν Ο των Yeah Yeah Yeahs ντύνει τους τίτλους τέλους του «Frankenweenie» φέρνοντας λίγο αέρα «calypso» σε ένα ερωτικό γράμμα στο σινεμά και σε όσους πιστεύουμε ότι θα έχουμε δίπλα μας για πάντα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Heroes από το «The Perks of Being a Wallflower»

Ενας Ντείβιντ Μπόουι χρειάζεται πάντα, ειδικά όταν είσαι νέος και φαντάζεσαι ότι μπορείς να γίνει ήρωας έστω και για μια μέρα. Σε μια από τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας και στους τίτλους τέλους για υπενθύμιση! Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Who Were We από το «Holy Motors»

Το έγραψε ο Νιλ Χάνον των Divine Comedy, o Λεός Καράξ βοήθησε στα λόγια, το τραγούδησε η Κάιλι Μινόγκ σε μια από τις καλύτερες σκηνές της χρονιάς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


New York, New York από το «Shame»

Το τραγουδάει η Κάρεϊ Μάλιγκαν με μια μελαγχολία που εξαπλώνεται πέρα από τα όρια της μεγάλης οθόνης, αγγίζοντας όλες τις φωνές που δεν τόλμησαν ποτέ να αντιμετωπίσουν τα χαμένα όνειρα και όλες αυτές τις ελπίδες με τις οποίες κάποιος ξεκινάει τη ζωή του σε μια μεγάλη... πόλη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Skyfall από το «Skyfall»

Η Adele ήρθε να ενωθεί με την «αναγέννηση» του πράκτορα 007 σε ένα ταυτόχρονα μοντέρνο και κλασικό bond theme που έκανε μέχρι και τον Ντάνιελ Κρεγκ να δακρύσει. Οι πολέμιοί του το έχουν ακούσει περισσότερες φορές και από τους φαν του! Διαβάστε περισσότερα εδώ.


The Sun Ain't Gonna Shine Anymore από το «Seeking a Friend for the End of the World»

Ανεξάρτητα από την ταινία, δεν θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερος τρόπος για να εκφραστεί το τέλος του κόσμου από το τραγούδι που είπε πρώτος ο Φράνκι Βάλι, αλλά δεν θα έμπαινε στον χάρτη μέχρι να το διασκευάσουν οι Walker Brothers. Πιστέψτε το ... when you're without love...». Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Man or Muppet? από το «Τhe Muppets»

To Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το 2012 (ερμηνευμένο από τον Τζέισον Σέγκελ και τον Πίτερ Λινζ) σε λίωνει κάθε φορά που το ακούς. Είτε είσαι άνθρωπος η muppet... Διαβάστε εδώ περισσότερα.


Breath of Life από το «Snow White and the Huntsman»

Η ρομαντική εκκεντρικότητα της Φλόρενς Γουελς (Florence and the Machine) συναντάει τη σκοτεινή εκδοχή ενός διάσημου παραμυθιού σε ελεύθερη παραλλαγή. Ακούγεται μετά το «και ζήσαν αυτοί καλά...». Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Video Killed the Radio Star από το «Take this Waltz»

Μεταφέροντας όλη την αθώοτητα της εποχής που μεσουρανούσε στα charts, το «Video Killed the Radio Star» των Buggles ντύνει μια μαγική στιγμή στο φιλμ της Σάρα Πόλεϊ και αποδεικνύει πως κάπου εκεί στην εφηβεία του θα βρίσκει κανείς πάντα ένα ξεχασμένο τραγούδι για να συνοδεύσει το όνειρό του! Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Let it Rain από το «Βeing Flynn»

Ελάχιστοι είδαν την ταινία, ελάχιστοι άκουσαν και το soundtrack του Badly Drawn Boy με τραγούδια πιο μοναχικά και από την ιστορία της ίδιας της ταινίας. Take my hand, walk with me... Δώστε του το χέρι! Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Masterpiece από το «W.E.»

Ηταν από τα ωραίοτερα πράγματα στο «W.E.», μετά την καλλιτεχνική διεύθυνση και την Αντρεα Ράισμπορο. Ιδανική ειρωνία για μια ταινία αντίθετη του τίτλου του. Ακούγεται ακόμη και μετά που έχεις δει την ταινία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Immigrant Song από το «The Girl with the Dragon Tattoo»

Ο Τρεντ Ρέζνορ διασκευάζει Led Zeppelin, η Κάρεν Ο τραγουδάει, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Απλά δυναμώστε την ένταση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: best of 2012