Ενημέρωση

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #21 - Something's Got to Give (1962)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #21 - Something's Got to Give (1962)

To «Something's Got to Give» του 1962 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εγκαταλείφθηκε μετά το θάνατο της Μέριλιν Μονρό τον Αύγουστο του 1962, αλλά και νωρίτερα τα προσωπικά προβλήματα της πρωταγωνίστριάς του, έκαναν δύσκολη τη ζωή του Τζορτζ Κιούκορ που αποπειράθηκε αυτό το ριμέικ του «My Favorite Wife» που το 1940 είχαν παίξει ο Κάρι Γκραντ και η Ιρένε Νταν, εδώ με πρωταγωνιστές την απόλυτη σταρ και τον Ντιν Μάρτιν.

Συνεχείς αναβολές από πλευράς της Μονρό, προφάσεις και δικαιολογίες για ασθένειες (σοβαρότερες και ελαφρότερες) και ένας αναβρασμός σχετικά με την πρόσκληση του Τζον Κένεντι στη διάσημη ηθοποιό να παραστεί στα γενέθλιά του στο Λευκό Οίκο, καθυστέρησαν την παραγωγή με αποτέλεσμα η Μονρό να απολυθεί περίπου δυο μήνες πριν από το θάνατό της. Το φιλμ εξαφανίστηκε από προσώπου γης, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή του, αφού η 20th Century Fox θα το ξαναγύριζε ένα χρόνο περίπου μετά με πρωταγωνιστές την Ντόρις Ντέι και τον Τζέιμς Γκάρνερ και τίτλο «Move Over, Darling».

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά

Marilyn Monroe Something

Marilyn Monroe Something

Marilyn Monroe Something

Παρά την κακή της συμπεριφορά απέναντι στις υποχρεώσεις της στην παραγωγή, η ιστορία θέλει την Μέριλιν Μονρό να αποφασίζει από μόνη της να προωθήσει την ταινία με έναν τρόπο που καμία σταρ του Χόλιγουντ δεν θα τολμούσε ποτέ. Σε μια σκηνή όπου η ηρωίδα της κολυμπάει στην πισίνα και καλεί τον ήρωα του Ντιν Μάρτιν να την ακολουθήσει, αυτός της ζητάει να βγει από την πισίνα για να αντιληφθεί πως είναι γυμνή.

Η Μονρό ήταν πράγματι γυμνή αφού αρνήθηκε να φορέσει μια ολόσωμη φόρμα στο χρώμα του δέρματος και φόρεσε μόνο ένα μπικίνι σε μια σκηνή που γυρίστηκε με τον ελαχιστο αριθμό ατόμων από το συνεργείο και τη Μονρό να αφήνει τους φωτογράφους να εισβάλλουν στο πλατό. Οπως αναφέρουν τα ιστορικά αρχεία του σινεμά, αν η ταινία είχε κυκλοφορήσει θα ήταν η πρώτη με μια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ γυμνή, τίτλο που τελικά διεκδίκησε επάξια η Τζέιν Μάνσφιλντ στο «Promises! Promises!» του 1963.

H σκηνή υπάρχει και μπορείτε να τη δέιτε εδώ:


Δείτε εδώ και ένα making of με το παρασκήνιο γύρω από την «πιο διάσημη σκηνή από μια ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Marilyn Monroe Something