Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #30 - Αποκάλυψη Τώρα! (1976)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #30 - Αποκάλυψη Τώρα! (1976)

«Αν πω ότι μπορείτε να κάνετε σερφ με ασφάλεια σε αυτήν την παραλία, τότε είναι ασφαλές να κάνετε σερφ σε αυτήν την παραλία. Εννοώ πως δεν φοβάμαι να κάνω σερφ σε αυτό το μέρος. Μπορώ να κάνω σερφ σε όλο αυτό το γαμημένο μέρος.»

Αν παραβλέψει κανείς την αντίφαση του σερφ μέσα σε μια εμπόλεμη ζώνη, αλλά και το ότι η πιο κλασική από τις κλασικές ατάκες του αριστουργήματος του Φράνσις Φορντ Κόπολα λέγεται μπροστά σε μια παραλία, το άρωμα από τις ναπάλμ το πρωί που λατρεύει ο αντισυνταγματάρχης Μπιλ Κίλγκορ δεν σταματάει να αναδύεται ακόμη και ώρα μετά, όταν πλέον βαθιά στη ζούγκλα ζει κάτι πιο σκοτεινό, πιο απειλητικό, πιο θανατηφόρο κι από τον ίδιο τον θάνατο.

Τερματίζοντας (σχεδόν) για πάντα το αμερικάνικο καλοκαίρι, ο Κόπολα αντιστρέφει τους όρους του ιδανικού κύματος, (σχεδον) με τον ίδιο τρόπο που ακυρώνει την ουσία μιας αντι-πολεμικής ταινίας για να την μεταμορφώσει σε ένα υπαρξιακό ταξίδι στην πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Apocalypse Now 607

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

H παραλία που σερφάρει ο θάνατος βρίσκεται στο Baler Bay στο Baler της Aurora στις Φιλιππίνες. Οποιος την έχει επισκεφτεί νιώθει ότι μυρίζει ακόμη από τις ναπάλμ...

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Apocalypse Now! 607