Ενημέρωση

Το Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #3 - Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα (1956)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

Το Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #3 - Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα (1956)

Αν βρεθείς ακόμη και σήμερα στις παραλίες του Σεντ Τροπέ, δεν μπορεί θα νιώσεις τον ηλεκτρισμό που δημιούργησε εξήντα ολόκληρα χρόνια πριν η Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία του Ροζέ Βαντίμ, χωρίς την οποία ίσως να μην γινόταν ποτέ ούτε σύμβολο του σεξ, ούτε το πιο εξαγώγιμο (ακόμη περισσότερο και από την αυτοκινητοβιομηχανία) προϊόν της Γαλλίας, ούτε η αποζημίωση για ολόκληρη την μεταπολεμική Ευρώπη, όπως συνήθιζαν να την χαρακτηρίζουν οι κριτικοί της εποχής.

Και μόνο ακουμπώντας το νερό, ακόμη και χωρίς ακόμη να έχει γδυθεί, με ένα βλέμμα σκέτο καλοκαίρι και μια διάθεση για το πιο αθώα σέξι παιχνίδι που έπαιξες ποτέ, η Ζιλιέτ της Μπριζίτ Μπαρντό είναι μια ατομική βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ισοπεδώσει τα πάντα. Λόγος ικανός για να αντέχει το «Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα» στο χρόνο ως η πιο μυθική στιγμή ενός μύθου.

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

And God Created Woman

Δείτε εδώ τη Μπριζίτ Μπαρντό να προκαλεί σπασμούς στους λογοκριτές της εποχής, μετατρέποντας το μέχρι τότε άγνωστο στους περισσότερους Σεντ Τροπέ στον προορισμό που όλοι γνωρίζουν σήμερα:



Διαβάστε και δείτε ακόμη: