Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #23 - The Endless Summer (1966)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #23 - The Endless Summer (1966)

«Οι πιθανότητες του να το βρούμε ήταν 10.000.000 προς 1.»

Aναζητώντας το τέλειο κύμα, ο Μπρους Μπράουν προσπάθησε και κατάφερε να ζήσει για έναν ολόκληρο χρόνο σε ένα «ατέλειωτο καλοκαίρι». Ξεκίνησε μαζί με τους Μάικ Χάνσον και ο Ρόμπερτ Ογκουστ, δύο από τους καλύτερους σέρφερ της δεκαετίας του '60, από τη Δυτική Ακτή της Αφρικής, διασχίζοντας τις παραλίες της Σενεγάλης και της Γκάνα πριν φτάσει στο Κέιπ Τάουν. Στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες έφτασαν με ωτο-στοπ στην ακτή του Ντουρμπάν για να ανακαλύψουν στο Ακρωτήρι του Αγίου Φραγκίσκου το τέλειο κύμα (με θεαματικό ύψος, διάρκεια 15 λεπτών και τόσο σταθερό σαν «είχε φτιαχτεί από μηχανή») και από εκεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊτή, τη Χαβάη και πίσω στην Καλιφόρνια.

Απελευθερωτικό, rock 'n' roll, πιο όμορφο από οτιδήποτε είχε γυριστεί εκείνη τη στιγμή σε ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας, ένα μυθικό φιλμ - σύμβολο για τη ζωή σε μια σανίδα και ό,τι αυτή σημαίνει και τελικά ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να ζήσει κανείς σε ένα χρόνο που κάνει μόνο καλοκαίρι. Και δεν αναφέρεται κανείς μόνο στις καιρικές συνθήκες..

The Endless Summer

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

The Endless Summer

Αναζητήστε κι εσείς το... αιώνιο καλοκαίρι στις παραλίες της Αυστραλίας, της Γκάνα, της Χαβάη, της Νέας Ζηλανδίας, της Νοτίου Αφρικής, της Ταϊτής, της Καλιφόρνια...


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

The Endless Summer O Μπρους Μπράουν στα γυρίσματα του «The Endless Summer»