Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #17 - Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #17 - Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981)

Αρχή και τέλος ενός Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας που όλοι θυμούνται περισσότερο για τη μουσική του Vangelis πάνω στο slow motion των ανδρών που τρέχουν στην παραλία, το φιλμ του Χιου Χάντσον φέρει κάτι από τη vintage ολυμπιακή φλόγα που για χρόνια θα το ακολουθούσε ως μια εμβληματική ταινία πάνω στο θάρρος, την αντιπολεμική (επί)δράση του αθλητισμού και την εν γένει αγωνιστική διάθεση.

To 2012, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε μιλήσει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του για τη μουσική που του χάρισε το Οσκαρ το 1981: «Αυτό που με ενέπνευσε να γράψω τους "Δρόμους της Φωτιάς" ήταν το σενάριο, οι χαρακτήρες, η ιστορία αυτών των αθλητών η οποία ήταν γεμάτη από υπέροχα και ξεχωριστά μηνύματα που πάντοτε χρειαζόμαστε, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Αν έχεις αποφασίσει να αναζητήσεις την αλήθεια πρέπει να είσαι θαρραλέος. Η βασική μου έμπνευση ήταν η ίδια η ιστορία. Τα υπόλοιπα έγιναν ενστικτωδώς, χωρίς να σκέφτομαι τίποτε άλλο, εκτός από το να εκφράσω τα συναισθήματα μου με τα τεχνολογικά μέσα που είχα στη διάθεση μου εκείνη την εποχή.»

Chariots of Fire 607

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

Chariots of Fire 607

H διάσημη παραλία της ταινίας υποτίθεται ότι βρίσκεται στο Μπρόουντστερς του Κεν, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο St. Andrews στην ακτή της Σκοτίας, εκεί όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Carlton, ένα από τα διασημότερα κλαμπ γκολφ στην Αγγλία.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Chariots of Fire 607