Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #16 - Les Plages d'Agnès (2008)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #16 - Les Plages d'Agnès (2008)

Κάπου ανάμεσα σε ένα προσωπικό ημερολόγιο μνήμης και ένα κινηματογραφικό πείραμα για τον χαμένο χρόνο, το κατά την ίδια τελευταίο φιλμ της Ανιές Βαρντά ξεκινάει (συνεχίζει) και τελειώνει με μια παραλία. Ενδιάμεσα απλώνεται μέσα στην παχιά άμμο των αναμνήσεων σαν μια πετσέτα που έχεις ξεχάσει στο πιο κεντρικό σημείο μιας παραλίας και αρνείσαι να σηκωθείς, αν ο ήλιος δεν πέσει και νιώσεις αόρατος.

Η Ανιές Βαρντά ορίζει από την αρχή την κινηματογραφική αυτοβιογραφία και τη στέλνει στον αστερισμό μικρών χαϊκού που συνοψίζουν τη ζωή της - είτε τη γνωρίζεις ως «γιαγιά της nouvelle vague», είτε αγνοείς την ύπαρξή της και είσαι στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψεις το έργο της και όλα όσα υπήρξε για τον Ζακ Ντεμί, για το γαλλικό (και όχι μόνο) σινεμά και για τη μυθολογία της Κλεό. Οτι το κάνει μετρώντας τις παραλίες της ζωής της, είναι απλά... μαγικό.

Les Plages d'Agnès 607

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

Les Plages d'Agnès 607

Από τη Venice Beach στην Καλιφόρνια μέχρι το Βέλγιο των παιδικών της χρόνων και την παραλία στο Βαντέ που βλέπει στον Ατλαντικό, οι παραλίες στο μυαλό και κυρίως στο θυμικό της Ανιές Βαρντά ορίζονται από τις αναμνήσεις που μπορείς να αναπαραστήσεις ακόμη και χρόνια μετά.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Les Plages d'Agnès 607