Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #10 - Quadrophenia (1979)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #10 - Quadrophenia (1979)

Με τον πόλεμο ανάμεσα στους mods και τους ρόκερς να καταλήγει στην παραλία, η πιο διάσημη σκηνή του «Quadrophenia» του Φρανκ Ρόνταμ φέρνει την ανάμνηση μιας εποχής (μιλάμε για τα 60s όπου συνέβησαν οι τρομερές «πρωτοσέλιδες» μάχες των αντίπαλων ομάδων, εμπνέοντας αργότερα, το 1973 την ροκ όπερα των The Who και κατόπιν την ταινία του 1979), όπου η μελαγχολία ήταν οργή, οι βέσπες συνέχεια του ανθρώπινου σώματος και το γκρίζο της θάλασσας ένα βλέμμα μακριά από τα στενά σύνορα μιας πόλης που δεν μπορούσε να χωρέσει κανέναν από τους νέους που της έδιναν ζωή.

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

Quadrophenia

Quadrophenia

Στην ίδια εμβληματική παραλία μπορεί κανείς να θυμηθεί μερικές από τις ωραιότερες σκηνές του «Mona Lisa» και του «The End of The Affair» του Νιλ Τζόρνταν, των δύο «Brighton Rock» βασισμένων στο μυθιστόρημα του Γκρέιαμ Γκριν, ακόμη και του «Cassandra's Dream» του Γούντι Αλεν. Καμία ωραιότερη από τον Τζίμι (ο θρυλικός Φιλ Ντάνιελς) να περπατάει μόνος του στην άμμο...


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Quadrophenia