Άποψη

Best of 2015: Οι καλύτερες σκηνές σεξ: Ενα, δύο... τρίο!

στα 10

Φέτος ήταν λίγες. Αλλά ήταν καλές.

Best of 2015: Οι καλύτερες σκηνές σεξ: Ενα, δύο... τρίο!

Με άλλες προσδοκίες ξεκίνησε η χρονιά κι αλλιώς τα έφερε, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και στις σκηνές σεξ... εκτός σινεμά! Ο ερωτισμός δεν απογειώθηκε, όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο «50 Shades of Grey», μάς σημάδεψε μεν, αλλά όχι απαραίτητα για καλό, με τη σιωπή του στο «Tribe», κι όσο για τη σταθερή αξία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ως τα μέσα Δεκεμβρίου που βγαίνει ο «Ενας Αλλος Κόσμος» στις αίθουσες για να τσεκάρουμε. Ωστόσο, τρεις ερωτικές σκηνές άφησαν τη σφραγίδα τους στο 2015 και τα σημάδια τους στα σεντόνια της οθόνης.


love 607

Το ένα ίσον κανένα Ο,τι κι αν έχουμε να πούμε για την τελευταία ταινία του Γκασπάρ Νοέ, το «Love», ο άνθρωπος ξέρει να γεμίζει το κάδρο του με αισθησιασμό. Η ταινία είναι σεξ απ' άκρη σ' άκρη, όμως η σκηνή του μοιραίου τρίο είναι από τις πιο όμορφα, καυτά, πληθωρικά σκηνοθετημένες ερωτικές σκηνές που έρχονται - και μένουν - στη μνήμη.


carol 607

To αληθινό Η Κέιτ Μπλάνσετ κι η Ρούνι Μάρα, στην «Carol» του Τοντ Χέινς, αφέθηκαν στον ερωτισμό της τρυφερότητας, της εγκατάλειψης, του πάθους, της αγάπης, με τόλμη κι ευαισθησία. Γιατί «there are no accidents and everything comes full circle».


spectre 607

Το κλασικό Επειδή εκείνη είναι η Μόνικα Μπελούτσι κι εκείνος ο Ντάνιελ Κρεγκ. Επειδή αυτός είναι ο σκοτεινός πράκτορας κι εκείνη η φαντασίωση της Ιταλίδας χήρας. Επειδή μέσα σ' αυτό το δωμάτιο, η πολυτέλεια δεν εξαντλείται στα έπιπλα και τις ταπετσαρίες. Κι επειδή εκείνη μένει, μετά, στο κρεβάτι, μόνη με τα μαύρα εσώρουχα και τις ζαρτιέρες της. Κανείς δεν ξεχνά αυτήν την ερωτική σκηνή στο «Spectre» του Σαμ Μέντες.


Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!