Άποψη

Best of 2015: Οικογενειακές αξίες αλά γαλλικά

στα 10

H πως μια γαλλική ταινία «για όλη την οικογένεια», αναδείχθηκε σε μια από τις πιο απρόσμενες επιτυχίες της χρονιάς.

Best of 2015: Οικογενειακές αξίες αλά γαλλικά

Το φιλμ του Ερίκ Λαρτιγκό «Οικογένεια Μπελιέ», βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες στις 11 Ιουνίου, το περασμένο καλοκαίρι, με υποθέτουμε μετρημένες φιλοδοξίες για μια καλή πορεία στα θερινά σινεμά.

Είχε προηγηθεί βεβαίως μια λαμπρή καριέρα στις αίθουσες της Γαλλίας, όπου η ταινία ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, αλλά όπως όλοι ξέρουμε η εμπορική επιτυχία μιας ταινίας δεν είναι κάτι που μεταφράζεται απαραίτητα σε όλες τις γλώσσες.

Ομως η «Οικογένεια Μπελιέ» έκανε σαφές από την πρώτη κι όλας εβδομάδα πως η γλώσσα που μιλούσε ήταν πέρα, από την γαλλική, την ελληνική, την νοηματική. Το φιλμ γέμισε τις αίθουσες, συνεχίζεται να παίζεται ασταμάτητα και να προσελκύει θεατές όλο το καλοκαίρι.

Και μετά από αυτό.

Εμεινε στις αίθουσες σχεδόν είκοσι συνεχόμενες εβδομάδες (κάτι που δεν βλέπεις να συμβαίνει συχνά πια) κι έφτασε κοντά στις εκατό χιλιάδες εισιτήρια κι έγινε κάτι παραπάνω από μια ταινία, ένα από τα θέματα συζήτησης του καλοκαιριού.

οικογένεια μπελιέ 607

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί. Αυτή η ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που μεγαλώνει σε μια φάρμα δίπλα στους κωφάλαλους γονείς της κι ονειρεύεται μια δική της ζωή και μια καριέρα στο τραγούδι, ξεχείλιζε τρυφερότητα και θετική διάθεση κι όπως γράφαμε στο flix «η ταινία προσφέρει όχι μόνο ισόποσες δόσεις γέλιου και συγκίνησης, αλλά και μια αυθεντική νότα αισιοδοξίας για τη ζωή.»

οικογένεια μπελιέ 607

Μπορεί να μην είναι μια από εκείνες τις ταινίες που θα μπει σε πολλές λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, μα σίγουρα μια από εκείνες που θα θυμόμαστε από το 2015 και που σίγουρα χαρακτήρισαν την φετινή χρονιά.

Διαβάστε την κριτική του flix για την ταινία και δείτε το τρέιλερ.



Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!