Άποψη

Best of 2015: Πού ραφτήκαμε φέτος;

στα 10

Για λίγο ξεχνάμε τ' άρβυλα κι άλλες τέτοιες τρέλες αισθητικών επιλογών. Και βυθιζόμαστε στη μαγεία των ωραιότερων ρούχων που είδαμε φέτος στις ταινίες.

Best of 2015: Πού ραφτήκαμε φέτος;

Μπορείς να είσαι άνετος και πρακτικός. Ή μπορείς να είσαι κάτι παραπάνω. Μπορεί να φοράς ρούχα που διαμορφώνουν την αύρα σου και τη διάθεση των γύρω σου. Από τις φετινές ταινίες, διαλέγουμε ό,τι καλύτερο φορέθηκε στην οθόνη. Διαβάστε τις προτάσεις μας και γράψτε μας στα σχόλια ποια γκαρνταρόμπα ζηλέψατε εσείς!


Για τη γυναίκα

carol 607

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε το σκοτσέζικο καρό μπερέ με τη φουντίτσα της Τερέζ - Ρούνι Μάρα. Αλλά τα ρούχα της Κάρολ - Κέιτ Μπλάνσετ, τα παλτό, τα γάντια, τα μαντίλια, τα ταγιέρ, τα καπέλα, οι καρφίτσες, οι τσάντες, τα νεγκλιζέ, τα σπορ, οι πιτζάμες ακόμα, απλώς μας τράβηξαν στο σύμπαν τους. Στην «Carol» του Τοντ Χέινς, δια χειρός της τρις-Οσκαρικής («The Young Victoria», «The Aviator», «Shakespeare in Love»), Σάντι Πάουελ.


Για τον άντρα

man from uncle 607

Και για χαλάρωση και για φλερτ και για ανθρωποκυνηγητά. Και για τη CIA και για την KGB. Για το σκάφος, τη βέσπα ή τον καναπέ. Για να φτιάχνουν στιλάτο κορμί κι εκεί που υπάρχει κι εκεί που δεν υπάρχει. Απαράμιλλη αρρενωπή κομψότητα στο «The Man from U.N.C.L.E.» του Γκάι Ρίτσι, δια χειρός της - υποψήφιας για Οσκαρ για το «Lincoln» - Τζοάνα Τζόνστον.


Για το παιδί

peanuts 607

Ποιος είπε ότι οι μικροί φορούν ό,τι τους βάλουν οι μεγάλοι; Ο Τσάρλι Μπράουν ποτέ δε θ' αποχωριζόταν το αγαπημένο του πόλο μπλουζάκι, κίτρινο καναρινί με το καφέ ζιγκ-ζαγκ που δίνει φως και χαρακτήρα - και είναι και unisex, όπως απέδειξε η Σάλι πουλώντας δεκάδες πανομοιότυπα μπλουζάκια στο σχολείο. Στο «Peanuts: The Movie» του Στιβ Μαρτίνο, δια χειρός πάντα και μόνο Τσαρλς Σουλτς.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!