Άποψη

Best of 2015: Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες απογοητεύσεις.

στα 10

Μερικές φορές οι ταινίες δεν βγαίνουν ακριβώς όπως θα ήθελες. Ή όπως θα ήθελαν οι σκηνοθέτες τους!

Best of 2015: Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες απογοητεύσεις.

Κάθε χρόνο υπάρχουν ταινίες που δεν στοχεύουν πολύ ψηλά. Φιλμ που δεν φιλοδοξούν να διεκδικήσουν μια θέση στην δεκάδα των καλύτερων της χρονιάς, ή στην κορυφή του box office. Και ναι, αυτό είναι ΟΚ.

Υπάρχουν κι άλλες όμως που σε κάνουν να ανυπομονείς, να στήνεσαι για ώρες στην ουρά σε ένα φεστιβάλ ή να αγοράζεις με ανυπομονησία το εισιτήριο σου για την πρώτη προβολή την πρώτη μέρα της εξόδου τους στην αίθουσα.

Και μετά; Μετά ακολουθεί κάτι σαν το κινηματογραφικό αντίστοιχο του «δεν ξέρω τι φταιει, δεν μου έχει ξανασυμβεί», ή του «it’s not you it’s me». Μια απογοήτευση που είναι πολύ μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες σου.

Μερικές από τις φετινές ακολουθούν πιο κάτω...

the cut fatih akin 607

Η Μαχαιριά του Φατίχ Ακίν

Ελπίζαμε σε ιστορικό και συναισθηματικό έπος, σε μια ταινία που θα μας χάραζε την καρδιά και λάβαμε κάτι σαν το «Ουζερί Τσιτσάνης», αλλά με αρμένικη μουσική αντί για μπουζουκάκι. Πλήρης απογοήτευση.

By the Sea 607

Δίπλα στη Θάλασσα, της Αντζελίνα Τζολί Πιτ

Σκέφτεσαι: ακόμη κι αν η ταινία δεν είναι σπουδαία, τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές θα σε αποζημιώσουν. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς καν να δεις την Αντζελίνα γιατί οι συνεχώς όρθιες ρώγες στο στήθος της, σε αποσπούσαν απ΄οτιδήποτε άλλο, κι ο Μπραντ Πιτ δίνει μια ερμηνεία για ατέλειωτα βατόμουρα .

love 607

Love του Γκασπάρ Νοέ

Υπόσχεται τρισδιάστατο αληθινό σεξ και δεν λέει ψέματα, αλλά γρήγορα καταλαβαίνεις με τρόμο, πως αντίθετα από το σπίτι όπου όταν βλέπεις ταινίες με αληθινό σεξ κάνεις fast forward στις βαρετές σκηνές, στην αίθουσα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

pan 607

Παν του Τζο Ράιτ

Ελπίζεις ότι θα δεις μια πολύχρωμη, εμπνευσμένη διασκευή της ιστορίας του Πίτερ Παν αλλά αναρωτιέσαι αν κάποιος μόνταρε την ταινία με σκηνές από το best of του Πατρινού καρναβαλιού.

jupiter ascending 607

Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ των Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι

«Επιτέλους ναι, σε ένα διαστημικό saga που δεν είναι συνέχεια ή ρημέικ και που τολμά να είναι διαφορετικό» λες βλέποντας το τρέιλερ. Βλέποντας την ταινία λες όχι στην Μίλα Κούνις με το πιγκάλ στην τουαλέτα, όχι στον Τσέινινγκ Τέιτουμ με αυτιά ξωτικού, όχι στον Εντι Ρέντμέιν διαστημική drag queen, όχι σε άλλη ασυναρτησία.

Κι εσείς; Πως τα περάσατε φέτος; Μοιραστείτε στα σχόλια τις μεγαλύτερες (κινηματογραφικές) απογοητεύσεις σας.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!