Άποψη

Best of 2013: Το σεξ το επιούσιο

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2013, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα, μιλάμε για σεξ.

Best of 2013: Το σεξ το επιούσιο

Υπάρχει σχεδόν σε κάθε ταινία που θα δείτε στο σινεμά. Είτε σαν cut ανάμεσα στο φιλί και στο επόμενο πλάνο με το σεντόνι ως τις μασχάλες των πρωταγωνιστών, ή σαν παθιασμένες σκηνές ερωτικής μάχης σε κρεβάτια ή οπουδήποτε αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Μερικές φορές είναι απλά κάτι που συμβαίνει, άλλες είναι αυτό που δίνει την ώθηση στην ιστορία. Και μερικές φορές είναι αληθινά αξιομνημόνευτο όπως στις παρακάτω ταινίες που είδαμε μέσα στην χρονιά που πέρασε...

2

Κοριτσίστικο στην «Ζωή της Αντέλ»Η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς, συζητήθηκε σχεδόν εξίσου για τις κινηματογραφικές της αρετές, όσο και για τις σκηνές του σεξ, ανάμεσα στην Λέα Σεϊντού και την Αντέλ Εξαρχόπουλος. ΟΚ ας μην κοροϊδευόμαστε. Ολοι μιλούσαν για τις δεκάλεπτες περιπτύξεις μεταξύ των δυο κοριτσιών για μήνες πριν τις δουν. Μετά, ευτυχώς ανακάλυψαν ότι υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στην ταινία.

2

Ηλεκτρονικό στο «Δόν Ζουάν»Ο Τζον στην ταινία του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, μπορεί να έχει όποια γυναίκα θέλει, αλλά προτιμά την συντροφιά του υπολογιστή του και την βοήθεια του χεριού του, για τις πιο προσωπικές του στιγμές. Οι οποίες είναι πολλές. Και, ναι, μπορεί ο αυνανισμός να είναι σεξ με κάποιον που αγαπάς, αλλά μπορείς να αγαπάς κάτι παραπάνω από την Σκάρλετ Γιόχανσον;

2

Kinky στο «The Paperboy»Στο επισκεπτήριο στην φυλακή, η Νικόλ Κίντμαν δεν φορά βρακάκι, ο Τζον Κιούζακ της κάνει σεξ χωρίς να την αγγίζει και ο Μάθιου Μακόναχι, τελειώνει ως «παράπλευρη απώλεια». Και το αντισυμβατικό σεξ στην ταινία του Λι Ντάνιελς δεν τελειώνει εκεί, αντίθετα αυτή είναι μόνο η αρχή.

2

Ιατρικό στα «Μαθήματα Ενηλικίωσης»Πως μπορείς να κάνεις σεξ όταν δεν μπορείς να κινήσεις τίποτα εκτός από το κεφάλι σου και πρέπει να περνάς το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου σε ένα iron lung; Ο Τζον Χοκς αποφασίζει να χάσει την παρθενιά του πριν πεθάνει και η Ελεν Χαντ είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Γιατί αυτή είναι η δουλειά της.

2

Οικογενειακό στο «Miss Violence»Οταν ο μπαμπάς είναι και παππούς των παιδιών της κόρης του, αλλά και μπαμπάς τους, κάτι μάλλον πάει στραβά στο σπίτι. Κι εκτός αυτού, κάτι πάει ακόμη χειρότερα, αφού ο πάτερ φαμίλιας εκδίδει παιδιά κι εγγόνια σε φίλους και γνωστούς.

2

Μηχανοκίνητο στον «Συνήγορο»Η Κάμερον Ντίαζ υποδύεται στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, μια ταινία που δεν διστάζει κυριολεκτικά, μπροστά σε τίποτα και που είναι πάντα έτοιμη να δοκιμάσει νέες εμπειρίες. Οπως, να κάνει σεξ με το παρμπρίζ μιας φεράρι, ενώ ο σύντροφος της, βλέπει τη θέα από το κάθισμα του.

2

Προεδρικό στο «Σαββατοκύριακο στο Hyde Park»Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα θέλαμε να ξέρουμε τόσες πολλές λεπτομέρειες για την σεξουαλική ζωή οποιουδήποτε Αμερικάνου προέδρου, αλλά στο φιλμ του Ρότζερ Μίτσελ, ο Ρούζβλετ και η εξαδέλφη του πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο στους αγρούς. Και κάπως καταλήγουν με το πέος του στο χέρι της.

2

Ωριμό στο «Gloria»Ποιος είπε ότι η σεξουαλική ζωή σταματά στην εμμηνόπαυση; Η υπέροχη ηρωίδα της ταινίας του Σεμπαστιάν Λέλιο δεν είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα και δοκιμάζει τον έρωτα και το σεξ, για να ανακαλύψει μέσα από αυτόν, την αγάπη. Κυρίως για τον εαυτό της.

2

Βουκολικό στο «Ο Δρόμος του Ορφέα»Ζευγάρι αθηναίων εγκαταλείπει την Αθήνα, τις διαδηλώσεις, τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ για καλοκαιρινές διακοπές σε βουνά και λαγκάδια, γυμνές βουτιές σε ρυάκια και σεξ στους αγρούς. Μήπως αυτή είναι η απάντηση στην κρίση;

2

Ομαδικό στο «Δύο και Δύο»Δυο φιλικά ζευγάρια δοκιμάζουν να ανανεώσουν τις σχέσεις τους μέσα από την ανταλλαγή συντρόφων, για να ανακαλύψουν ότι μόνο το σεξ δεν φτάνει σε αυτή τη μάλλον σεμνότυφη διερεύνηση της σύγχρονης σεξουαλικότητας. Των ζευγαριών.

2

Επαγγελματικό στο «Νέα και Ομορφη»Κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, γίνεται πόρνη δίχως προφανή λόγο πέρα του να δοκιμάσει πως είναι και να ξεμπερδεύει με τα βάρη της παρθενιάς και τα κόμπλεξ του σεξ. Κάθε πόρτα, σε κάθε δωμάτιο κάθε ξενοδοχείου, κρύβει και μια έκπληξη.

Περισσότερα Best of 2013

Tags: best of 2013