Συνέντευξη

«The Waiter»: Ο Αρης Σερβετάλης σερβίρει αλήθειες στην κάμερα του Flix

στα 10

Ο πρωταγωνιστής του «The Waiter» του Στηβ Κρικρή μάς εξήγησε γιατί αγαπά το σινεμά (αν και πάντα κοιμάται στις ταινίες), θυμήθηκε τα γιούχα στην «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου κι απάντησε στο αν θα έφευγε κι ο ίδιος στο εξωτερικό.

«The Waiter»: Ο Αρης Σερβετάλης σερβίρει αλήθειες στην κάμερα του Flix

Επιστρέψαμε με τον Αρη Σερβετάλη στον τόπο του εγκλήματος. Στον «Βάρσο» στην Κηφισιά - τον εργασιακό χώρο του «Ρένου», του κεντρικού ήρωα του «The Waiter» του Στηβ Κρικρή - ενός μοναχικού, σχολαστικού, παραδοσιακού σερβιτόρου, που εφαρμόζει τους «κανόνες» της καλοσιδερωμένης του στολής και στη ζωή του. Μέχρι που ένα έγκλημα, στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας του, τον πετάει έξω από την ασφάλειά του και τον αναγκάζει να τσαλακωθεί.

Διαβάστε αναλυτικά: την κριτική του Flix για το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή

«Οταν ήμουν στο Γυμνάσιο, κάναμε κοπάνα με τους φίλους μου και πηγαίναμε στους "Διόσκουρους". Εκεί ήταν δύο παλιοί σερβιτόροι που μάς περιποιόντουσαν και μας έφερναν ό,τι περίσσευε για μεζέ με το κρασί μας. Αυτοί ήταν οι κλασικοί, ευθυτενείς, άψογοι σερβιτόροι - αυτοί αποτέλεσαν την αναφορά μου για τον "Ρένο"...»

«Εγώ έχω κάνει ελάχιστα αυτή τη δουλειά, σε ψητοπωλείο. Τα καλοκαίρια στο "Ζάχο" στη Βουλιαγμένη. Μαθαίνεις πολλά όμως για τις ανθρώπινες συμπεριφορές, σερβίροντας. Καταλαβαίνεις στα πρώτα λεπτά τι είδους άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σου, από τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί σε κάποιον που του κάνει μια υπηρεσία....»

Δείτε κι αυτό: H απαράμιλλη αισθητική του «The Waiter» του Στηβ Κρικρή μέσα από 15+1 φωτογραφίες

Σερβετάλης 607 2

Ενας σερβιτόρος παρατηρεί τα πάντα, όσο εσύ πίνεις το ποτό σου, για αυτό κι έχει ενδιαφέρον όταν είναι ο κεντρικός ήρωας ενός νουάρ. Ο Στηβ με κέρδισε με αυτή την ιστορία από τον τρόπο που μου την αφηγήθηκε. Μου άρεσε αυτός ο χαρακτήρας που βρισκόταν σε μια δίνη. Τον κατάλαβα...»

Ο Αρης Σερβετάλης («Κινέττα», «L», «Αλπεις») έχει μία εσωτερικότητα που μοιάζει με αυτή των ηρώων που έχει παίξει στο σινεμά. Εντονα μάτια που σε κοιτάνε επίμονα, προσπαθώντας να καταλάβουν τι εννοείς, λίγα λόγια και καλά, αλλά κι ένα υποδόριο, δικό του χιούμορ που θα λυθεί σταδιακά. Αν νιώσει ότι μπορεί να μιλήσει ελεύθερα.

Σερβετάλης 607

Οταν, για παράδειγμα, στο τέλος της κουβέντας, αναφέρεις την υποδοχή κοινού και κριτικών στην «Κιννέτα» του Γιώργου Λάνθιμου (όπου ήταν ο πρωταγωνιστής, ο «Φωτογράφος»). Ή όταν τον ρωτήσεις αν όλοι οι περίεργοι, σιωπηλοί, ιδιοσυγκρασιακοί ήρωες που έχει ερμηνεύσει στο σινεμά, θα μπορούσαν να κάνουν παρέα.

Το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή θα προβάλεται από την Πέμπτη 4 Απριλίου στον κινηματογράφο «Ελλη» στην Αθήνα και στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στη Θεσσαλονίκη

Πατήστε το play

Διαβάστε περισσότερα: