Άποψη

6 χρόνια Flix: 6 ταινίες που έχουν στον τίτλο τους το 6

στα 10

Το Flix σβήνει έξι κεράκια αναζητώντας το 6 στους τίτλους ταινιών που αξίζει να θυμόμαστε!

6 χρόνια Flix: 6 ταινίες που έχουν στον τίτλο τους το 6

Μπορεί στην επιστήμη των μαθηματικών το 6 να είναι ο πρώτος τέλειος αριθμός και στη λιγότερο επιστήμη της αριθμολογίας να συμβολίζει τη μητρότητα και τη φροντίδα, στην τέχνη του κινηματογράφου, ωστόσο, δεν έχει αποκτήσει κάποια ιδιαίτερη σημασία, ούτε έχει χρησημοποιηθεί αρκετά σε τίτλους ταινιών (με εξαίρεση το σατανικό 666, το οποίο όμως δεν είναι της παρούσης) κι είναι σαφώς αδικημένο σε σχέση με τα γειτονικά του 5 και 7, για τα οποία μια πληθώρα ταινιών έρχεται σχετικά γρήγορα στη μνήμη.

Επειδή όμως γιορτάζουμε φέτος τα έκτα γενέθλια του Flix, ακολουθεί μια λίστα με έξι αξιομνημόνευτες ταινίες που έχουν τον αριθμό 6 στον τίτλο τους. Επρεπε να σκάψουμε αρκετά βαθιά για να αποφύγουμε φρικαλεότητες όπως το «The Ridiculous Six» τον Ανταμ Σάντλερ, του χρόνου όμως η δουλειά θα είναι πολύ πιο εύκολη

Το Flix.gr κλείνει έξι χρόνια και γιορτάζει με ένα πάρτι τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο six d.o.g.s. - Είστε όλοι καλεσμένοι! - Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Six Days, Seven Nights του Ιβαν Ράιτμαν (1998)

Απόπειρα αναβίωσης του είδους της ρομαντικής εξωτικής περιπέτειας στα 90’s, η κομεντί του Ιβαν Ράιτμαν από το 1998 θεωρείται μια αποτυχία στη φιλμογραφία του Χάρισον Φορντ, αν και αξίζει για την προοδευτική και φιλότιμη προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη και mainstream χολιγουντιανή παραγωγή μια ανοιχτά λεσβία ηθοποιός, η Αν Χες, σύντροφος (τότε) της Ελεν ντι Τζένερις. Το ερώτημα παραμένει αν για τη χλιαρή υποδοχή της ταινίας ευθύνεται η παντελής έλλειψη χημείας του πρωταγωνιστικού ζεύγους ή ο συντηρητισμός του κοινού.


6 Degrees Of Separation του Φρεντ Σκεπίσι (1993)

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τζον Γκουέρ, η ταινία του Φρεντ Σκέπισι ήταν η πρώτη που μας παρουσίασε το πιο σοβαρό προφίλ του μέχρι τότε κωμικού Πρίγκιπα του Μπελ Ερ, Γουίλ Σμιθ, ο οποίος είναι μια μικρή αποκάλυψη στο ρόλο του απατεώνα που θα αναστατώσει τη ζωή ένός ζευγαριού πλούσιων Νεοϋορκέζων, ενώ έδωσε τη μοναδική υποψηφιότητα για Oσκαρ στη θρυλική Rizzo του «Grease», Στόκαρντ Τσάνινγκ, αποτελώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη επιτυχία στην άνιση κινηματογραφική καριέρα της ηθοποιού.


The Inn of the Sixth Happiness του Μαρκ Ρόμπσον (1958)

Παλιομοδίτικο ιστορικό έπος διάρκειας δυόμιση ωρών βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Γκλάντις Εϊλγουορντ, μιας από τις πρώτες ιεραπόστολους στα βάθη της Κίνας, η οποία μετά την αρχική απόρριψη από τους ύποπτους ιθαγενείς γνώρισε τη δικαίωση και (αλίμονο) τον έρωτα, το Πανδοχείο της Εκτης Ευτυχίας αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία για την πρωταγωνίστριά Ινγκριντ Μπέργκμαν και βλέπεται άνετα ακόμα και σήμερα για το (ενδεχομένως κάπως αφελές) φεμινιστικό κι ουμανιστικό της μήνυμα


Big Hero 6 των Ντον Χολ, Κρις Γουίλιαμς (2014)

Η βραβευμένη με Οσκαρ καλύτερου animation ταινία της Ντίσνεϊ μας σύστησε την πανέμορφη πόλη του Σαν Φρανσόκιο, ένα εντυπωσιακό υβρίδιο μεταξύ του Σαν Φρανσίσκο και του Τόκιο την οποία ποτέ δεν είχαμε φανταστεί αλλά στην οποία πάντα θέλαμε να μείνουμε, μα πάνω απ’ όλα μια νέα ομάδα υπέροχων υπερηρώων, με κορυφαίο εξ αυτών το αξιαγάπητο φουσκωτό ρομπότ Baymax.


6 Donne Per L’Assassino του Μάριο Μπάβα (1964)

Γνωστό κι ως «Αίμα και Μαύρη Δαντέλα«, το «Eξι Γυναίκες για το Δολοφόνο» δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες δουλειές του Ιταλού άρχοντα του τρόμου Μάριο Μπάβα, αλλά και η πρώτη ταινία που εγκαινίασε το μακροβιότατο είδος του giallo στη γείτονα χώρα, ένα πολύχρωμο μπαρόκ παραλήρημα που στέκει ακόμα και σήμερα ολόφρεσκο και …με το αιματάκι του.


The Sixth Sense του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (1999)

Καμία ανατροπή δεν υπάρχει στη λίστα αυτή ως προς την αναμενόμενη κορωνίδα της, σε αντίθεση με την ταινία του Μ Νάιτ Σιάμαλαν, η οποία έγινε ορόσημο της ποπ κουλτούρας με το πιο θεαματικό plot twist των τελευταίων δεκαετιών, έκανε θρυλική την ατάκα «Βλέπω νεκρούς ανθρώπους» και πυροδότησε μια ολόκληρη συζήτηση για την έννοια και τη σημασία των spoilers στον κινηματογραφο και την τηλεόραση, η οποία κρατάει ακάθεκτη μέχρι τις μέρες μας.

Το Flix.gr κλείνει έξι χρόνια και γιορτάζει με ένα πάρτι τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο six d.o.g.s. - Είστε όλοι καλεσμένοι! - Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

6 years Flix 607